Напрежението в двореца нараства

Напрежението в двореца расте непрестанно: принц Уилям не може да прости на Меган Маркъл за нападките, по адрес на съпругата му.

Напрежението в двореца расте непрестанно: принц Уилям не може да прости на Меган Маркъл за нападките, по адрес на съпругата му.

Гениалните модни трикове на кралското семейство​, виж в галерията по-долу:

Галерия: Гениалните модни трикове на кралското семейство

Виж всички снимки

►►► Модните правила на Кейт Мидълтън

След най-обсъжданото интервю на Меган Маркъл и принц Хари с Опра Уинфри, в което те споделиха и най-малките детайли от проблемите, които са имали, докато бяха част от кралското семейство (и както многократно стана ясно - разговорът разкри двореца в доста лоша светлина). В следствие на интервюто, някои членове на кралското семейство се появиха с изявления по повода, но други все още сдържат коментара си.

От информацията от западните медии до момента стана ясно, че Кейт Мидълтън е успяла да прости и на Хари и на Меган, въпреки всички обвинения по техен адрес. Но не се отнася същото за принц Уилям който, според близки до семейството - изобщо не е готов да прости на херцогинята на Съсекс за казаното за съпругата му. Според кралския източник Уилям е дълбоко натъжен, че Меган си е позволила да атакува публично Кейт.

От една страна, Уилям не може да се примири с начина, по който Меган се е отнесла с роднините му и най-вече със съпругата му: "Кейт се опита да помогне на Меган да се ориентира в кралските си задължения, но усилията й постоянно бяха тълкувани погрешно. И все пак да обвиняваме Кейт публично, че я е разплакала, е извън допустимото. Меган отлично знаеше, че Кейт нямаше да може да й отвърне. А и не би трябвало"

Близки на кралските особи твърдят, че принц Уилям от самото начало е имал съмнения относно изборът на по-малкия си брат - Уилям е помолил Хари да не бърза с нещата и да не взема прибързани решения: "Уилям се тревожеше, че Меган Маркъл е ангажирана много повече със собствения си живот, отколкото с интересите на кралското семейство". А твърденията, че принц Уилям е одобрил решението на кралица Елизабет II да забрани заемането на бижута от Меган от кралската колекция остава непотъврдено.

На погребението на принц Филип принцовете Хари и Уилям се срещнаха за първи път лице в лице след сензационно интервю. Те бяха смирени и сдържани и въпреки всичко разговаряха лично. Нещо повече, Кейт Мидълтън изигра голяма роля в примирието им, като се опита да изглади отношенията им и участва активно в разговора.

Следващата среща на братята се очаква да бъде през юли, когато принц Хари ще се завърне у дома, за да участва в церемонията по откриването на скулптурата на принцеса Даяна. Но Меган вероятно няма да се срещне скоро с близките на съпруга си, тъй като й предстои подготовка за раждането на второто им дете.