Закриха подкаста на Меган Маркъл

Spotify прекрати договора си с Меган Маркъл, защото Archetypes не постигнал очакваните резултати, пише People.

Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

Меган Маркъл и принц Хари се разделят със Spotify. Подкастът Archetypes на херцогинята на Съсекс в известната платформа, в който тя обсъждаше с гостите си проблема с потисничеството на жените в съвременния свят, не постигна голям успех и беше закрит след първия сезон.

Продуцентската компания на херцога и херцогинята на Съсекс Archewell Audio и Spotify заявиха в съвместно изявление: „Spotify и Archewell Audio се съгласиха да се разделят и се гордеят с проекта, който създадоха заедно“.

Говорител на агенцията за таланти WME, с когото Меган Маркъл подписа по-рано тази година, каза пред Wall Street Journal: „Екипът на Archetypes все още се гордее с подкаста, който създадоха в Spotify. Меган продължава да разработва повече съдържание за своята аудитория на друга платформа."

Със създаването на подкаста стана ясно, че Меган Маркъл и принц Хари са подписали сделка за 20 милиона долара със Spotify за проекта в края на 2020 г. Вътрешни хора, близки до аудио гиганта, твърдят, че кралската двойка не отговаря на "критериите за ефективност, необходими за получаване на пълното изплащане", отбелязва WSJ.

Конфликти между Spotify и херцозите вече се случиха: миналата година Меган и Хари обвиниха платформата в разпространение на фалшификати за коронавируса и отказаха да правят нови епизоди на своя подкаст, докато ситуацията не се изясни.

Решението за премахване на подкаста на херцогинята на Съсекс, чиито основни теми бяха за „етикети, които се опитват да ограничат това, което жените могат да правят“ предизвика и дискусии дали да подновят за втори сезон. В крайна сметка ръководството на Spotify "счете проекта за нерентабилен". В началото на юни компанията обяви, че съкращава приблизително 200 служители, тъй като платформата „наскоро започна следващата фаза от своята подкаст стратегия“.

Меган и принц Хари обявиха многогодишно партньорство между Spotify и тяхната продуцентска компания Archewell Audio през 2020 г., за да „изградят общност около споделен опит, разказване на истории и ценности“. Веднага след стартирането си през август 2022 г. подкастът Archetypes постигна огромен успех, оглавявайки класациите по света. Меган и нейното шоу получиха Националната награда за цифрови медии на 48-те годишни награди Gracie през декември 2022 г.

Меган Маркъл: Стереотипите ме доведоха до ДНК тест и ходене на пръсти

Вижте повече

Меган Маркъл: Стереотипите ме доведоха до ДНК тест и ходене на пръсти

Нова седмица - нов подкаст от херцогинята на Съсекс.