10 любопитни факта за Ан Хатауей

Опит за влизане в манастир, осуетена сватба с измамник, борба с придобити лоши навици... и още 7 неща, които със сигурност не знаеш за актрисата.

 
 

Опит за влизане в манастир, осуетена сватба с измамник, борба с придобити лоши навици... и още 7 неща, които със сигурност не знаеш за актрисата.​

Ан Хатауей e сред холивудските звезди, които са символ на естествената красота и непринуденост. Няма да ти повярваме, ако кажеш, че като малка не си си мечтала да повториш съдбата на героинята на Хатауей от „Дневниците на принцесата“ или че не си се възхищавала на другата й емблематична роля на стажантка в „Дяволът носи Прада“. Разбира се, екранния живот няма нищо общо с реалния и както всички хора, така и при Ан не всичко в живота й е било толкова приказно и красиво.

Блестящият стил на Ан Хатауей, виж в галерията по-долу:

Галерия: Блестящият стил на Ан Хатауей

Виж всички снимки

►►► Ан Хатауей: Всички ме наричат с грешно име

Събрахме 10-те най-интересни факта от живота на звездата:

1. Актрисата получила първия си хонорар на 13-годишна възраст

Ан Хатауей е родена в обикновено семейство в Бруклин: баща й е адвокат, майка й актриса. Жаждата й за сцената се проявява още от ранно детство (едва на 7-годишна възраст) и Ан учи в актьорско училище. Отначало момичето било изключително срамежливо, но с течение на времето успяла да се докаже и да се открои сред връстниците си. До голяма степен успехът на Ан се дължи на факта, че тя била единствената от групата, която умеела да плаче "по команда".

Бъдещата актриса печели първия си хонорар на снимачната площадка, на 13 години. Печалбата от участието й била 50 долара, които момичето похарчило за модерни кожени панталони, с които между другото до момента все още не се е разделила.

2. Ан искала да стане монахиня

Ан израства в религиозно семейство: редовно посещава католическата църква, а родителите й се опитвали да възпитат у дъщеря си християнски морални принципи. Ето защо в тийнейджърските си години бъдещата актриса сериозно се замисля да замине и да постъпи в манастир. Отношението на младото момиче към религията обаче било силно повлияно от историята на по-големия й брат (Майкъл Хатауей открито заявява своята гей ориентация, а семейството му го подкрепя, но не и църквата). Затова вярата за Ан почти изчезва и остана на заден план.

3. За да направи ролите си невероятни, Хатауей се подлага на какви ли не "предизвикателства"

Всяка роля на Хатауей е ярка и незабравима, но почти всички прослушвания на актрисата остават не по-малко запомнящи се. Например, на прослушване за "Планината Броукбек", Ан била попитана дали може да язди, а актрисата, за да не загуби ролята, уверено отговорила, че е страхотен ездач още от детството си (въпреки че това изобщо не било вярно).

На кастинга за филма "Дневниците на принцесата", които донесоха на Хатауей огромна слава, момичето демонстрира особена непохватност (която тече в кръвта на Ан).

via GIPHY

И ето, че точно това й помага да получи ролята. За участието си в други проекти Хатауей често променя напълно визията си и дори се подлага на тежки диети и пълен глад.

4. Ан е поддръжник на феминистките движения

Не са много хората, които знаят, но в допълнение към актьорската си кариера, Хатауей е активна и в социалните дейности. През 2016 г. тя беше обявена за посланик на добра воля към ООН за жените. На тази позиция актрисата е ангажирана с развитието на идеята за равенство на жените, включително насърчаване на равенството между половете на работното място и справедливо разпределение на домакинските задължения.

5. Актрисата почти се омъжила за измамник

За около четири години Ан Хатауей се среща с италиански бизнесмен, който по-късно е обвинен в присвояване на 55 млн. долара. Освен това бизнесменът бил и служител на "Фонда за подпомагане на католическата църква", за чиито благотворителни цели Ан похарчила много пари. Двойката водила много красив живот: пътувания, луксозни хотели, яхти, частни самолети и т.н. По-късно бъдещият годеник на Хатауей е задържан за изммите, които е направил, а Ан публично обяви раздялата си с него.

6. Ан и пристрастяванията

През 2008 г. Хатауей получава главна роля на наркоманка във филма "Рейчъл се омъжва", което й спечели по-късно и първата номинация за "Оскар". За филмът се наложило актрисата, която никога не е имала лоши навици, да започне да пуши. Нейната героиня не се разделяла с цигарите. Но това се случило накрая и със самата Ан, която след снимките развила зависимост към тях. Впоследствие актрисата не можела да се отърве от зависимостта в продължение на няколко години. Доста години по-късно актрисата призна, че тютюнопушенето е една от най-"отвратителните" зависимости, която много хора фалшиво романтизират.

7. Почти се удавила в океана

През 2014 г. Ан Хатауей почива със съпруга си на Хаваите. Актрисата решила да поплува в океана, когато се оказва в капана на мъртво течение. Тя не успяла да се върне на брега, тъй като вълните били много силни и чести. Ан била забелязана и спасена от сърфист, който я спасил и извел на брега: „Вълните ме уловиха и просто не можах да се измъкна... "Заседнах" на 300 метра от брега и продължих да плувам и да плувам. Мислех да си почина, но течението не позволяваше, то ме теглеше и теглеше все по-навътре и навътре...“

8. Ан има специален ритуал за успех

И го извършва всяка година по едно и също време.

3 август е значима дата в живота на актрисата. На този ден през 2001 г. тя получава ролята на Миа Термополис във филма "Дневниците на принцесата", който я направи "приказно" известна. Ето защо ежегодно на този ден Ан отлага всички дела и казва "благодаря" на Вселената по специален начин за това, което се случва в живота й: „Много аспекти от живота ми са напълно реални, но някои от тях са почти приказни. Моята приказка започна на този ден!"

9. Жертва на публичен тормоз

През 2013 г., след като получи „Оскар“ за най-добра поддържаща роля, Хатауей се превръща в обект на обществена критика. Мнозина обвиниха актрисата, че е твърде театрална на сцена за разлика от скучната личност, която е в действителност. По-късно хейтърите организираха дори цяла кампания срещу Ан, наречена Хатахате.

10. Ан е претърпяла две трудни бременности

Дълго време Хатауей не можеше да забременее. Тя си спомня този изминат път като „адът на безплодието“: преживяванията многократно са потапяли актрисата в депресивно състояние, като Ан не крие, че доста често се чувствала тотално разбита. Но ето, че сега Ан е щастлива съпруга на Адам Шулман и майка на двама сина Джонатан и Джак.