Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Бързи решения при офис гафове

Cosmo
 

Оценка: (0/5)

Човешко е да грешиш, но има начин да избягаш от изумените погледи на околните в следните ситуации.

Гаф:Някой те чува да клюкариш по негов адрес.
Ако можеш, настоявай, че това е отделен цитат, а не цялото ти мнение за него, но не се опитвай да отричаш. Извини се, но знай, че такива извинения не се правят по мейл или със sms, а само лично.

Гаф:Напила си се като кирка на офис партито.
Намери някой колега, който е достатъчно честен, че да ти каже какво точно си правила и кой е бил наоколо. После действай бързо – поднеси извиненията си с максимална скорост на когото трябва и помоли за разбиране.

Гаф:Хванали са те да бъркаш с лъжица в меда.
Използването на фирмените блага за лични цели не е много правилно и дори наказуемо. Ако те попитат дали случайно не звъниш на някой в Канада от офиса (и ти наистина го правиш), поеми дълбоко дъх, признай си и предложи да платиш цената на разговорите, дори да ти се наложи да го караш на обикновени бисквити до края на месеца.

Гаф:Облечена си неподходящо за работа.
Стой с високо вдигната глава и обърни всичко на майтап. Колкото по-неловко се държиш, толкова по-голяма е вероятността да станеш за присмех на околните. И следващия път остави утра мини полата за късно вечерта.

КОЛЕЛОТО НА КЪСМЕТА: 68% ОТ ЖЕНИТЕ В НЯКАКЪВ МОМЕНТ СА ИМАЛИ ВРЪЗКА НА РАБОТНОТО МЯСТО.
Научи се да Чуваш
Никак не е лесно да си добър слушател. Само че това е страхотно предимство, защото когато наистина се концентрираш върху думите на другите, можеш да разбереш по-добре задачите, които шефът ти поставя, какви са проблемите на колегите ти и изобщо да си в час с околната среда. Това неминуемо те прави по-успешна, защото няма как да пропуснеш някоя важна подробност и после да съжаляваш. Тренировките ти по „слушане“ могат да започнат още днес. Правилата на играта са следните: поддържай контакт с очи, не прекъсвай другия, стой спокойно, кимай и накрая на разговора повтори инструкциите и задай въпроси, ако не си разбрала нещо. Ако лесно се разсейваш, носи със себе си винаги бележник, в който си записвай основните точки и се опитай да не рисуваш в него.

„Нещо непрекъснато стоя до късно в офиса, работя събота и неделя и все не ми стига времето.“
Има два варианта: или си работохоличка, или си се оплела в работата си. Ако става въпрос за първото, всяка минута в офиса тайно ти доставя удоволствие. Но в случай че вече ти е тежко от цялото това време, затворена между четирите стени, имаш нужда от промяна. Независимо какво си мислиш по въпроса – работата няма край. Дори да гледаш с недоволство хората, които идват и си тръгват навреме, в определен смисъл те са по-полезни за работата си, защото имат достатъчно ресурс, за да се справят при желание по-добре с нея. За да си ефективна, ти е необходима почивка и ако месеци наред не си почивала, трябва да преразгледаш приоритетите си. Говори с прекия си шеф да намали обема на работата ти, като степенуваш кои са най-важните проекти за теб.


Виж ощеНово в Cosmo