Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

3 начина да спечелиш шефа си на своя страна

Cosmo
 

Оценка: (5/5)

Както и да изглежда отстрани, да си шеф не е лесно. И колкото и да ти се струва, че той/тя е гадняр/ка, ако погледнеш от друг ъгъл, можеш да установиш, че не е съвсем така. Предлагаме ти три ясни правила, на които всеки шеф държи. 

3 начина да спечелиш шефа си на своя страна
3 начина да спечелиш шефа си на своя страна


Остави емоциите си зад външната врата
Ако ще плачеш - излез навън. Това е - кратко, ясно и брутално точно. В никакъв случай не си позволявай да изпадаш в крайни състояня като гняв, яроост или плач в офиса, а още по-малко пред шефа си. Офисът не ти е вкъщи, нито пък там си сред приятели. Когато си сгафила, единственото което той/тя иска да знае, е че си разбрала грешката си и че работиш по поправянето й. Резкият тон в 90% от случаите не съдържа личен подтекст, а просто изисква своевременна реакция. Ако искаш да си излееш яда от отношението му/й - излез навън и се обади на някой дружка, за да й разкажеш за "ужасната гаднярка", която ти се е накарала сутринта. Само след това не забравяй да си свършиш работата - качествено и навреме.

Отнасяй се с уважение, но не бъди стерилна
Да, шефът не ти е приятел, но това не означава, че не е човешко същество. Затова и се старай да се държиш човешки. Ако той/тя е от хората, чиято врата на кабинета стои винаги отворена, не се притеснявай да минеш оттам, преди да излезеш за обяд и да попиташ "Мога ли да Ви донеса нещо отвън?". Ако пък е от тези, които те юркат непрекъснато да им купуваш кафе, вместо да си помислиш "що за човек трябва да си, за да пратиш някой да ти купи кафе в 30-градусова жега? Крака няма ли?", си помисли дали той/тя изобщо има време да излезе навън. Често пъти шефовете са затрупани от работа и с удоволствие биха излезли за кафе, но просто нямат време за това.

Внимавай къде и какво споделяш
Социалните мрежи са чудесен начин да разнообразяваш времето си да намираш нови приятели. Но когато става дума за работа, могат да бъдат доста опасни. Ако си ядосана на шефа, не поствай лоши думи по негов адрес във Фейсбук, а още по-малко пиши преувеличени подробности в блога си - има предвид, че в договора ти вероятно има опция за конфиденциалност. Трябва да внимаваш и какви снимки слагаш в профила си, защото може шефът или дори някой клиент да те види пияна-заляна на онзи купон на вилата, след който повръща до сутринта. Това е товят ЛИЧЕН живот и шефът ти не желае да знае за него.


Виж ощеНово в Cosmo