Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Защо приятелките ми излизат с идиоти?!

Василена Цанова
 

Оценка: (0/5)

 
 

Преди няколко дни, Петя*, една от най-добрите ми приятелки, ми сподели, че започва да се влюбва в момчето, с което се среща неангажиращо от два месеца. Да го наречем Борис.

Защо приятелките ми излизат с идиоти?!

Доколкото знам от разказите й, Борис се държи добре с нея, ходят на вечери, правят си разходки из природата и все такива хубави неща. Въпреки това, когато тя ми съобщи новината за влюбването, в мен се надигна вълна от гняв. „Можеш да си намериш много по-добър от него“, едвам се сдържах да не изкрещя на Петя.

Не искам да ми минават такива мисли през главата, но съм неспособна да ги спра. Независимо колко е свестен един мъж, винаги мисля, че не е достатъчно добър за някоя от най-близките ми приятелки.

Разделила си се скоро с гаджето? Време е за пренареждане на дома ти с точно тези предмети (снимки долу):

14 неща, които да имаш в дома си след раздяла с гаджето

Болезнен пример за това е приятелката ми от детинство започна да излиза с човек, когото изобщо, ама изобщо не одобрявах. Не се притеснявай, той също не ме харесваше. Накрая те останаха заедно, а нашето приятелство започна да избледнява. Сега се чуваме само за рождените си дни и имаме само бегла представа какво се случва в живота една на друга (добре че им Facebook). Не искам да я обвинявам, че е избрала него пред мен, но точно така се почувстваш, след като отношенията ни с нея се „вледениха“.

Защо приятелките ми излизат с идиоти?!

Но нека се върна към Петя.

Новото й гадже изглежда искрено запленен от нея. И как няма да бъде. Тя е умна, забавна, издига професионално в сферата на банковото дело и има огромно сърце. Не искам тази прекрасна, успяла жена да занижи стандартите си за някакъв пич, който накрая може и да я разочарова. „Не е достатъчно добър за нея“ се превръща в моя мантра.

►►► 5 неща, които да разчистиш в началото на нова връзка

Не ме разбирай погрешно. Не желая да съм гадната, егоистична кучка, която НЕ желае щастието на приятелките си. За това си държа езика зад зъбите. Започна ли да критикувам пред тях мъжете, с които се срещат, ще излезе, че съм някаква луда за връзване. А всъщност аз искам да ги предпазя...

Защо приятелките ми излизат с идиоти?!

С други думи, колкото и да са добри намеренията ми, решението с кого да излизат е само и единствено на приятелките ми.

За да оправдая отвратителното поведение пред самата себе си, често си казвам, че ако приятелките ми не харесват моето гадже, ще искам да чуя бруталната истина от тях. Ще искам да са груби и безцеремонни в излагането на всички доводи в полза на това да го напусна. На теория звучи лесно. На практика, ще ми бъде много тежко да чуя и осъзная реалността. Май съм по-лицемерна, отколкото предполагам...

Провери на кое си по-склонна - да залепиш счупеното или да скъсаш с партньора си (в галерията долу):

Кои знаци на зодиака лепят счупеното в отношенията и кои – късат?

Обяснявам нагледно: имало е доста случаи, в които близките ми са ми наливали акъл в главата относно неподходящи за мен мъже. Послушала ли съм ги? Не. Пускам се по пързалката, както се казва, до степен граничеща със здравия разум. После, когато всичко приключи, аз се връщам, сдъвкана и изплюта, при същите тези приятелки, за да ме утешават с вино и сладки приказки. И те ме изслушват и утешават. Защото ме обичат, мен и глупавите ми грешки.

Защо приятелките ми излизат с идиоти?!

►►► Бягай бързо, имаш работа с нарцис (7 знака)

След всички тези размисли, взех решение – няма да бъда твърде рязка, но и няма да си държа езика зад зъбите. Хората, които обичам и те обичат мен, заслужават да знаят истината. Що се отнася до Петя, аз просто проявявам по-голям интерес към връзката й, започнах още да я разпитвам за повече подробности, стараейки се да не критикувам, а просто да слушам. Защото нямам право да се бъркам в нейния избор. Ако не се получи, ще съм до нея, с две чаши вино и албум на Джони Митчъл.

Но сериозно, Борисе*, ако четеш това: ако я нараниш, ще те погубя!

* Не съм използвала истинските им имена, разбира се.


Виж ощеНово в Cosmo