Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Бягай бързо, имаш работа с нарцис [7 знака]

 

Оценка: (0/5)

 
 

Смяташ, че можеш да разпознаеш мъжа нарцис от 100 км? Грешиш!

Бягай бързо, имаш работа с нарцис [7 знака]

Подобен индивид невинаги изглежда и се държи като надут самохвалко, който мисли само и единствено за себе си. В началото той дори може да е ревностен феминист, готов да изслуша всяка твоя дума. После, нещата се обръщат на 180° и докато се усетиш, нарцисът те е нарекъл „кучка“ по време на дребнава кавга.

Провери от какво имаш нужда в любовта според зодията ти (галерията долу):

Как искаш да бъдеш обичана според зодията

Да, разкриването на истинската същност на нарциса е уморително и объркващо начинание. Затова ти подготвихме пълен списък от сигнали, които ще те улеснят. А какво да направиш, ако мъжът, с когото се срещаш отговаря на описанието? Бягай!

1. В началото е направил всичко възможно, за да те спечели

Ако си дълбоко объркана защо човек, който ти е пишел нонстоп и е казал „Обичам те“ на втората ви среща, сега се държи грубо и отблъскващо, това може да е първият ти знак. Нарцисите са професионалисти в любовната игра – те карат жената да се чувства най-специалната на света и след като го постигнат, лека-полека се връщат към нормалното си „аз“.

Бягай бързо, имаш работа с нарцис [7 знака]

Интересно – този тип мъж може да те накара да се влюбиш в него много по-добре, отколкото онзи, който наистина те обича. Причината е, че нарцисът е мотивиран да те спечели, вместо да те опознае. Романтичните му жестове и подаръците всъщност са начин той да те опознае по-добре и да се превърне в „перфектния“ партньор за теб. Да, печели те лесно, но има проблем в поддържането на дълготрайни връзки.

►►► Виж най-важните съвети за общуване с нарцис

2. Превръща се в голям егоист, отдаде ли му се възможност

Когато преминете фазата на медения месец във връзката или просто сте около други хора, той изглежда като най-внимателния и мил партньор. Но когато никой не гледа (което в дългосрочен план включва и теб), той открито започва да поставя нуждите си пред тези на останалите.

Нарцисите виждат хората като предмети. С времето, партньорите им в любовта започват да се чувстват по-скоро като аксесоари, отколкото като дишащи, живеещи и обичащи същества. Добра преценка можеш да си направиш по подаръците, които той ти прави. Подарява ли ти нещо ей така, без причина (само за да те накара да се усмихнеш) или ти дава нещо само по специални поводи или след караници? Първото е знак за неговата искрена привързаност, а второто – подмазване и начин да купи любовта ти.

3. Повече го е грижа за общия ви образ на двойка, отколкото за самата връзка

Нарцисът винаги си поставя за цел да изглежда перфектен в очите на другите. Но тази му страст се простира и над собствения му образ. Влезеш ли във връзка с него, волю-неволю трябва да изпълниш идеала за двойка, който е в главата му. Двамата трябва да сте неотразими в очите на другите.

Само нарциси ли те привличат или добри момчета? Прочети хороскопа си и ще разбереш (галерията долу):

Хороскопът ти определя в кой тип мъж ще се влюбиш

Когато нарцисът усети, че загубва идеалния си образ в очите на другите, това му създава дълбок душевен дискомфорт. Той не толерира провал, а публичното унижение е най-големият провал според него. Още повече, че егото му е много крехко и всяка „атака“ срещу репутацията му го изкарва извън релси.

Даваме пример. Представи си, че сте на вечеря и започнете лек спор. Нарцисът ще побеснее, че се излагате пред група хора, които едва ли ще видите повече. Невинният спор ще се превърне в грамаданска кавга, когато се приберете у дома, само защото си го „изложила“ публично.

4. Критикува те дребнаво за всяко твое действие

По време на първите ви срещи, той е харесвал ВСИЧКО свързано с теб. Сега, същите неща – смехът ти, кецовете, които обичаш да носиш и прехласването ти по риалити предавания – се оказват проблем.

Бягай бързо, имаш работа с нарцис [7 знака]

Защо се случва това? Нарцисите обикновено създават в главата си образ на партньора такъв, какъвто искат той да бъде. В резултат, той започва да контролира държанието и навиците ти. Предупредителен знак: партньорът ти е убеден на 1000% процента в своята гледна точка как трябва да се държиш и изглеждаш. Друг лош сигнал е, ако той често те критикува пред приятели.

Когато един мъж наистина се интересува от теб, той ще предложи разговор или градивна критика за държанието ти. Той ще ти помогне да израснеш и да се подобриш, но без да те насилва. Просто ще бъде до теб, помагайки ти да се справиш сама.

5. Буквално е невъзможно да спориш с него

Причината караниците с един нарцис да са толкова сериозни и нагнетяващи е проста: той винаги е прав.

►►► Какво да направиш, ако станеш жертва на токсична любов

Бъди внимателна. Този тип мъж може и да взима под внимание оплакванията в началото на връзката ви, но това ще изчезне с времето. За един нарцис е невъзможно да погледне неразбирателствата в перспектива или да оцени чужда гледна точка. В съзнанието му съществува само неговото разбиране за нещата, а компромисът е мисия невъзможна.

Той никога не греши, защото смята, че е достатъчно емоционално узрял и е достигнал своята съвършена версия. А съвършените хора не грешат, нали? За съжаление, истината е точно обратната.

Нарцисът е склонен да те заплашва с прекратяване на връзката и да ти поставя ултиматуми, ако откажеш да се помириш или извиниш (дори ти да имаш сериозни съмнения дали изобщо си сгрешила в нещо).

6. Той е изключително добър в това да те убеди, че ти си „драматичната“

Бомбастичните караници не са достатъчни! Нарцисът има ужасния навик да те обвинява, че всъщност ти си „драма кралицата“, която започва всички конфликти.

 

Той е ловък манипулатор, който не изпитва срам да изкривява думите ти и да слага нови в устата ти. Целта му е да те накара да се чувстваш виновна за неща, за които ни най-малко не трябва да се чувстваш зле.

Примери: самият факт, че си припомнила за даден проблем те прави „луда“, а ако си мълчиш - „упорита“, „злобна“ или „егоистка“. Нарцисът никога няма да признае, както пред теб, така и пред себе си, че отказва да прави компромиси и започва кавгите.

7. Държи се зле с приятелите си и няма близки такива

Нарцисът не притежава приятели. За него те са просто предмети. Той използва чара си, за да привлече десетки познати, но не се стреми да ги задържи.

Бягай бързо, имаш работа с нарцис [7 знака]

Той не разбира, че за да създаде едно истинско приятелство (романтично или платонично), трябва да свали гарда си. А нарцисът е неспособен да го направи, защото се страхува светът да го види като човешко същество.

Нарцисът ще престане да контактува с хора без никаква причина, но ще разчита на тях да му помогнат, когато им се обади. Никога няма да се отзове да помогне на приятел, ако това ще му създаде неудобство или няма да го представи в добра светлина. Разбира се, можеш да очакваш същото отношение, нищо че имате друг тип взаимоотношения.


Виж ощеНово в Cosmo