Работят ли звездните съвети за красота

Знаеш как знаменитостите споделят мъдростите си за поддържане на красотата наляво и надясно...

 
 

Знаеш как знаменитостите споделят мъдростите си за поддържане на красотата наляво и надясно.

А ти им вярваш, защото все пак, ами... изглеждат поразително. Поне на снимки. Учените обаче, предупреждават да не приемаш триковете на звездите за чиста монета.

Супермоделите, актрисите и певиците изглежда винаги знаят тайните на перфектния външен вид. Ел Макферсън се кълне в умопомрачителни количества вода и „органична храна от местни производители“. Миранда Кер пък накара всички да повдигнат учудено вежди при изявлението, че хапва кокосово олио (по 4 лъжици на ден!) Тайната на Гуинет Полтроу са усилените упражнения с личната й треньорка Трейси Андерсън и прословутите детоксикиращи диети. А съпругата на принц Чарлс, Камила, се кълне в маските за лице, направени от отрова на пчели.

Учените решиха да прекратят парадирането на знаменитостите. Неправителствената организация Sense About Science, която има за цел да „превежда“ на нормален език научна информация на обикновените хора, направи проучване по повода. От организацията са са помолили лекари и учени да коментират привичките на звездите.

Заключението? Повечето знаменитости нямат идея за какво говорят.

Прочети и прецени дали триковете на звездите ти допадат!

Да вземем за пример твърдението на Джулиет Луис:„Кокосовата вода е най-хидратиращата напитка, много по-добра от онези сокове, които мъжете пият след тренировка“. Не е вярно, твърди диетоложката Анн Ашуорт. „Кокосовата вода съдържа 50% по-малко въглехидрати, но има различен баланс на соли в сравнение със спортните напитки. Затова не хидратира организма така добре.“

А какво е мнението за Жизел Бюндхен и нейното отричане от продуктите с UV филтри? Припомняме изказването й: „Никога няма да сложа подобна отрова върху кожата си. Не използвам нищо синтетично.“ Според Гари Мос, учен-фармацевт, хората ще бъдат изненадани колко много синтетични материали използват във всички аспекти от живота си. „Синтетично не значи автоматично „лошо“. Точно както „натурално“ не означава, че нещо задължително е по-полезно.“

Изводът от историите? Не се вслушвай в съветите на личности, чието призвание е да участват във филми, да пеят, позират пред камера или да носят дрехи висша мода. Има си специалисти за тази работа.