Знаеш ли какво не бива да носиш във фитнеса? Никога!

Добре знаеш какво трябва да носиш и какво трябва да правиш, когато отидеш в залата. Но знаеш ли какво НЕ трябва да носиш в никакъв случай със себе си?​

 
 

Добре знаеш какво трябва да носиш и какво трябва да правиш, когато отидеш в залата. Но знаеш ли какво НЕ трябва да носиш в никакъв случай със себе си?​

Не е тайна, че сдобиването с чисто нови маратонки, клинове, топове и тениски за фитнес ти носи не по-малко радост от мечтата за бъдещото идеално тяло, но има неща, които определено трябва да пропуснеш да си купиш.

15 снимки, които разкриват истината зад „спортните“ женски фигури, виж в галерията по-долу:

Галерия: 15 снимки, които разкриват истината зад „спортните“ женски...

Виж всички снимки

►►► 5 нетрадиционни спорта за влизане във форма

Дезодорант

Особено със силно изразена миризма. Някой от околните може да има алергия, на друг самата миризма може да му е неприятна, а трети пък може да си е сложил още по-силен дезодорант от твоя. И какво се получава - вместо съблекалня - парфюмен ад.

Парфюм

via GIPHY

Дори най-свежият и лек аромат ще се превърне във воня, когато кожата ти се затопли и започнеш да се потиш (за което всъщност отиваш в залата, нали?) Пощади другите и не ги карай да те мразят.

Неподходящи слушалки

Тичането или упражненията на машините в компанията на любимата ти музика всъщност е прекрасно преживяване, но трябва да се увериш, че и всички останали не слушат само твоите песни. Големите слушалки често пускат повече звук, отколкото бих очаквала и желала.

Неподходящо бюстие

Презрамки, връзки, дантели и закопчалки... първо, могат да ти попречат в процеса на тренировката и второ, такива псевдодизайнерски спортни облекла обикновено превръщат всяко твое действие в истинско мъчение - падане на презрамките, усукване, откопчаване и вместо да тренираш, постоянно коригираш проблемните места.

Неонови цветове

Вероятно и ти сред момичетата, които обичат ярките спортни дрехи, но е добре да има мярка във всичко. Ултранеоновите жълти клинове в комбинация с неоново изкрящо розово, създадат уникален взрив за очите...

Дантелен сутиен

Да, красиво е. Да, съблазнително е и е перфектното бельо за флирт, но не се самонаранявай! Дантеленото бельо изглежда нелепо под спортните дрехи, но по-лошото е, че се можеш да се сдобиеш със сериозно протриване на кожата, което си е доста болезнено.

Дрехи с един размер по-малки

Разбира се, ще отслабнеш, но повярвай ни, ще ти бъде доста неудобно (във всеки смисъл) да изглеждаш като наденичка, пристегната на няколко места. По-добре запази момента, в който вече ще си се сдобила с мечтаната фигура и по-малкият размер ще бъде вече необходим. Тогава ще си струва да отпразнуваш с новото облекло!

Кецове

Ако си амбициозен спортист, помоли консултанта на спортен магазин да ти помогне да си избереш правилните обувки: маратонките също се предлагат в различни разновидности. Но в никакъв случай не си ги избирй по цвят, подхождащ на спортния ти екип!

Памучно облекло

Най-добрият пример, че не винаги естественото е най-доброто. Естествените тъкани абсорбират добре влагата и съхнат бавно, което означава, че ако избереш памучната материя, ще бъдеш почти постоянно мокра.