Знаеш ли, че краката изискват специални грижи през зимата

Как да се грижиш за краката си през зимата: запомни тези 3 железни правила!

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Стандартната ситуация ти е до болка позната - имаш куп неща, които трябва да свършиш преди празниците, а те са все по-близо. С наближаването им идват и по-студените дни, които подлагат на тотално изпитание най-големия орган в тялото ни, а именно - кожата. И ако успяваш да положиш незабавни грижи за всички външни белези на проблемните зони като устни, лице и ръце, за краката изобщо и не ти идва на ум, нали?! А грижата за тях е също толкова важна.

В студената зима краката ни се нуждаят от грижи не по-малко от ръцете, така че ето три прости правила за грижа за краката през студения сезон, които ще ти помогнат да избегнеш появата на сериозни проблеми. Следвай тези прости препоръки на специалистите (всичко е много по-просто, отколкото вече си успяла да си представиш!).

Използвай сушилня за обувки. През есенно-зимния период ботите или ботушите не винаги имат време да изсъхнат добре и сами, а специална сушилня ще ти помогне бързо и ефективно да премахнеш излишната влага от тях. Така не само ще се погрижиш за здравето на краката си, но и ще предотвратиш развитието на бактерии, гъбички, поява на мухъл и неприятни миризми в любимия ти чифт. Освен това ще бъде двойно приятно, защото ще можеш да обуеш топли и сухи обувки, преди да излезеш на студа!

Носи памучни чорапи и чорапогащници. Това е лека материя, която има терморегулиращи свойства. От една страна, такива продукти нежно затоплят краката, а от друга, те помагат на кожата ти да диша. За разлика от синтетичните материи, памукът абсорбира добре влагата, което предпазва краката от гъбички.

8-те тайни на перфектния домашен педикюр

Вижте повече

8-те тайни на перфектния домашен педикюр

Действай като професионалист!

Използвай крем с урея. Такива средства изтеглят вода от дълбоките слоеве и я „заключват“ в горния рогов слой. Уреята служи като проводник на други елементи в дълбочина в тъканите, помага за усвояването на овлажняващи, подхранващи и регенериращи вещества, а също така помага и да се отървеш от грубата "кора" и мазоли по краката, които се появяват.

Лунен календар на рутинните ти грижи

Вижте повече

Лунен календар на рутинните ти грижи

Хидратация при пълнолуние и депилация при новолуние?! Да, има значение и ще ти разкажем как да се грижиш правилно за себе си според лунния календар.