Златното правило 2-2-2, с което любовта трае вечно!

Изискват се действия и усилия, но работи.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Е, вече мога да кажа, че като горд представител на съсловието на омъжените жени - потвърждавам, правилото работи!

Мога да потвърдя и още доста (писани и неписани) правила за връзките, взаимоотношенията, дори вече и брака, макар скромния ми (но пъстър) опит, имайки предвид възрастта. НО! едно е нещото, за което няма да се откажа да споря с всичките си приятели и познати: "Нищо не се променя след сватбата". Ммм, не! Всичко се променя. Най-малкото още в деня на сватбата се променя името ти (което е съвсем видимо и в моя случай по-горе... на никого не му се разминава!), какво остава за другите неща в ежедневието. Но пък е хубаво и се свиква лесно! :)

Личният ми опит, мисли и чувства са шарени и широкообхватни, затова за тях - друг път, може да се окаже дълго. Сега по същество - да, правилото работи. И е наистина златно за всеки период от връзката, без значение дали сте в началото и бързо сте се наситили, стигнали сте до момента на "задънената улица" в отношенията си или се опитвате да преминете по-леко преходния период на уж нищо променилото се след поемането на следващата по-сериозна крачка (без значение каква - годеж, сватба или решение, че тези неща не са за вас и ще се обичате толкова силно и без да сте "законни съпруг и съпруга").

Омъжи се, но не се променяй!

Вижте повече

Омъжи се, но не се променяй!

След красивата булчинска рокля, невероятното сватбено тържество и цялата еуфория около големия ден, за който си мечтаеш от малка, идва моментът на тоталната промяна.

Но дори и без брак и сериозно обвързване ежедневието на двойките не е лесно изпитание. Обикновено двойките са натоварени с отговорности, постоянно взимане на решения, тичане по задачи, включително рутинни, и предполагат голяма ангажираност (съответно и липса на време за двойката) и постоянна подкрепа. Не е изненадващо, че дори хармоничните връзки доста често се сриват под тежестта на ежедневието. Но, за щастие, има тайна формула, която гарантирано предпазва отношенията от скука и застой, а любовта има шанса да продължи вечно.

За да работи правилото 2-2-2 без прекъсване, трябва да се спазват три прости точки:

  • на всеки 2 седмици излизайте вечер;
  • на всеки 2 месеца пътувайте за уикенда;
  • на всеки 2 години пътувайте за една седмица.
Разбира се оазисите по средата са не само разрешени, а и препоръчителни! (Под "оазиси" визирам следобеди, дни или уикенди, които да прекарате само двамата, без да бъдат предварително планирани - срещнете се в парка след работа и се разходете, хванати за ръка и без мисли за ежедневието, през уикенда отидете на пица или сладолед, на кино... каквото обичате - важното е да оставите мислите за ежедневните си дейности настрани!).

Всяка втора седмица

Работните дни гарантират не само редовната заплата, но и стабилна доза стрес. Поради тази причина често нямате сили, а и възможност вечер да разговаряте с половинката си по абстрактни теми, да си направите романтична вечеря или да правите нещо любимо и на двама ви. Това, което наистина искате, е да си вземете топъл душ или вана и след това да си починете. В общия случай - тогава заспивате (и двамата). Но няма как - трябва да се грижим и за ежедневните си дела, от които няма измъкване. Ясно е, че е по-удобно да разделите задачите помежду си: например, той да готви, а ти да переш и гладиш, той да разхожда кучето, а ти да почистиш кухнята. Така съвместният живот става паралелен – с взаимно мълчаливо съгласие.

Ето защо е важно да намирате време един за друг – поне на всеки две седмици. Гответе вечеря с четири ръце, отидете на кино, разходете се в парка - най-важното е да сте заедно, да си говорите за това и онова и просто да седите прегърнати. Редовността в съвместните дейности ще засили интимността ви, предпазвайки връзката от разрушителното влияние на отделните задължения.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Всеки втори месец

Веднъж на всеки два месеца горещо се препоръчва от специалистите двойките да си взимат кратка почивка, на която да бъдат само двамата. Ваканциите заедно са винаги добра идея. Вариантите се определят от общите интереси и въображение: може да бъде нощувка в спа хотел с масажи, вечеря в луксозен ресторант и прекрасна закуска, образователен тур до друг град за уикенда, къмпинг, хайкинг или рафтинг... Нещо, което ще ви хареса и на двамата. Краткото пътуване за двама ще ви помогне да избягате от ежедневния стрес, да върнете мира и хармонията в отношенията си.

Всяка втора година

Почивката ще бъде от полза само ако продължи между 5 и 7 дни, не по-малко! И е важно да прекарате САМО двамата, без общи приятели и членове на семейството. Далеч от служебните грижи, ежедневните проблеми и вниманието на близките, само тогава ще откриете ценна свобода и лично пространство, за да освежите чувствата си и да възстановите интимната си привързаност.

Ще бъде хубаво. Просто опитайте!

Галерия: Кино реалност: колко всъщност струват сватбите от филмите

Виж всички снимки