Зимен бюти наръчник

Звездният руски гримьор Алена Лапина разкрива защо обичайната ти бюти рутина и арсенал от продукти трябва да бъдат променени през зимата.

 
 

Звездният руски гримьор Алена Лапина разкрива защо обичайната ти бюти рутина и арсенал от продукти трябва да бъдат променени през зимата.

►►► Празнични прически, вдъхновени от звездите

Хороскоп на красотата: какъв грим ти подхожда според зодията, разбери от галерията долу

Галерия: Хороскоп на красотата: какъв грим ти подхожда според...

Виж всички снимки

Независимо дали ти харесва или не, зимата вече е тук и трябва да се погрижиш за кожата на лицето си. Важно е да обърнеш внимание на два важни аспекта при избора на грим за зимата: свойства на козметиката и визуален ефект.

Свойства на козметиката:

№1: Преминаване към по-подхранващи кремове и основи. Основите маркирани с етикет Oil free вече не е сред фаворитите, както през лятото. Напротив, през зимния период продуктите с масло подхранват кожата и я предпазват от влиянието на ниските температури.

№2: Подхранване на кожата през деня и хидратиране през нощта: заради ниските температури, от една страна, и заради отоплението в стаите, от друга, кожата се дехидратира през деня. Затова е важно да се погрижиш за хидратацията ѝ. Можеш да използваш крем с високо съдържание на антиоксиданти, който да предпази кожата ти от вредни външни влияния.

№3: Откажи се от пудрата. Тя изсушава кожата допълнително.

№4: Ружът през зимата изглежда много естествено. Препоръчително е да използваш по-кремообразни текстури.

№5: Що се отнася до грима на очите, желателно е да използваш по-устойчиви продукти.

№6: Не забравяй за устните, защото те са най-податливи на зимните условия. Нанасяй балсам за устни вечер, преди да си легнеш, както и сутрин, преди да нанесеш червило.

Визуален ефект

№1: Първо правило на зимата: тонът е по-лек, отколкото през лятото. Това се дължи на общата бледост на кожата през студения период, поради което обичайният ти летен тон може да изглежда неподходящ.

№2: Може да използваш специален спрей, който да фиксира грима ти и да придаде на кожата на лицето мек и сияен вид.

№3: През зимата палитрата от цветове преминава в по-студени пастелни нюанси. Сред фаворитите, които изглеждат страхотно през този период, са: сиво, студено кафяво, виолетово и синьо.

Някои учени твърдят, че през зимата жените изглеждат с няколко години по-възрастни, отколкото през лятото. Това твърдение не е вярно, тъй като кожата може да изглежда свежа и сияйна, стига да използваш правилните продукти и да имаш правилния подход.