Жените обичат да тичат!

Рекорден брой участнички се включиха в четвъртото издание на BIODERMA WOMEN’S RUN.

Съботната сутрин на изминалия уикенд се състоя четвъртото издание на BIODERMA Women’s Run в столицата – единственото в България изцяло дамско бягане, което се реализира от BIODERMA и Спортен клуб „Бегач“. Събитието се проведе под патронажа на посланика на Франция в България, Нейно Превъзходителство г-жа Флоранс Робин, а на място да поздрави лично участничките присъства г-жа Стефани Петибон, Заместник-ръководител на дипломатическата мисия и Първи съветник на посланика.

Инициативата на BIODERMA и Спортен клуб "Бегач" се разраства все повече – от 300 регистрирани участнички в първото издание през 2019-та тази година организаторите отбелязаха над 800 записани жени и деца, сред които и рекорден брой заявки в отборната категория „Мама и аз“ – 102 двойки.

В най-предизвикателната дистанция – 5 километра за бързина, победа завоюва Милица Мирчева с резултат 18:22. Подгласничките ѝ Валерия Димитрова и Ния Йотова завършиха с резултат съответно с 19:34 и 20:07.

Дистанцията от 3 километра покори Тоня Тонева с резултат 11:48, следвана с няколко секунди от Маринела Цекова с 11:54 и Владимира Суванджиева с 12:15.

Ния Йотова отбеляза и втори успех с първо място заедно със сина си Никола в отборната надпревара „Мама и аз”, с време 13:27. Другите две най-бързи двойки в категорията бяха Цветелина Христова и Дария с 13:33 и Диана Найденова и Стилиян с 14:51.

Освен продукти от BIODERMA, които организаторите бяха подготвили за всички финалисти, трите най-бързи двойки получиха специални награди от DECATHLON, тазгодишен партньор на събитието, под формата на ваучери за покупки в магазините на марката.

Най-бързата тийнейджърка беше Лаура Гравийон с рекордно за категорията TEEN Girls Run време от 13:30, следвана от Ванеса Димитрова със 13:40 и Даниела Николова с 14:26.

Специална награда първата девойка получи от Френски институт в България, които отново застанаха зад инициативата. Организаторите вярват, че събитието е чудесна платформа за това да вдъхновят младите дами да бягат и да развият любов към спорта и движението.

Акцент на събитието бяха и участничките, решили да дойдат в забавни и необичайни одежди. Журито, модни експерти, Нели Митева и Александър Гергинов, връчи приза за „Най-оригинален костюм“ на Дебора Локхарт и Алфи, състезаващи се в категория „Мама и аз“, а второто и третото място „по творчество“ заеха Оля Тодорова и Илона Манчева и Йоана, отново от категорията „Мама и аз“.

Тина Тенева, състезаваща се в категорията TEEN, беше и късметлийката, която спечели двоен билет до Париж от партньорите на събитието Air France.

​Ангажиментът към инициативата на женското бягане е ангажимент и към благотворителната кауза на събитието

Кампанията “Заедно сме в училище без граници” на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, за която се даряват 20% от събраните средства от регистрации в събитието. BIODERMA благодари на партньора си и организатор Спортен клуб “Бегач”, на Посолството на Франция и Френски институт в България, на партньорите на събитието DECATHLON, Air France и Brainfoods, на Български фонд за жените, които тази година също застанаха зад инициативата и на всички медии.