Жена смени пола си, а след това размисли и върна почти всичко обратно

Уви, не всичко е възможно да се върне...

На 18-годишна възраст Алия Исмаил от Мичиган решава, че природата е допуснала грешка в полова й идентичност – и започна процеса на преход. Но след като поживя известно време в обувките на красивия мъж с име Иса Исмаил, тя осъзна, че е направила грешка и реши да върне нещата обратно. Уви, не всичко беше възможно да се върне...

Така Иса Исмаил изглежда доскоро

Някои познати на красавеца Иса от Мичиган нямаха представа за миналото му. Не, не става дума за престъпление или недостойни постъпки - Иса е родена Алия, на която май не й допадаше да е жена...

Елиът Пейдж се съблече след операциите за смяна на пола
Преходът в транс отнема на Алия 6 години, през които тя изглежда и се държи като мъж. Въпреки това, до 27-годишна възраст Исмаил осъзнава (или разбира?), че изградената нова личност не отразява индивидуалността му.

Баба му и дядо му не са доволни, че имат внук вместо внучка, но майката на Алия-Иса проявя разбиране

Алия-Иса взима решението да смени пола си, когато е на 18. На 20 тя започва да пие хормони и претърпява няколко операции, включително двойна мастектомия и отстраняване на гърдите. През февруари миналата година обаче идва осъзнаването, че нещо не е наред. Иса отмени хормоналната си терапия – и започна да се превръща отново в Алия.

Лазерната епилация бързо връща вродените женствени черти на момчето. Въпреки че нивата на тестостерон спадат бързо, естрогенът на Исмаил все още е на „мъжкото“ ниво – отнема повече време на тялото да се възстанови.

Сега Иса отново се е превърнал в Алия и изглежда така

Днес Алия изглежда като обикновена 27-годишна жена, но вместо бюст има два белега. Изненадващо, момичето не планира да прави реконструктивна пластична хирургия, защото предполага, че ... всичко все още може да се промени!

Алия Исмаил – жената, която се опита да стане мъж, но върна процеса обратно

Исмаил разказва за интересния си живот в социалните мрежи и е сигурен, че по този начин помага на хората да разберат по-добре въпросите за полова идентичност. „Винаги ще има моменти, в които хората ме разбират погрешно, но не мога да позволя това да повлияе на решенията ми“, каза Алия.

Галерия: Бъди мъж! 9 красавеца, които някога са били...

Виж всички снимки