Здравословните напитки, с които да замениш кафето

Колко чаши кафе пиеш всеки ден?

 
 

Колко чаши кафе пиеш всеки ден?​

Не можем да оспорваме, че кафето повишава енергията и спомага за изхвърлянето на много течности от тялото, което се оказва и причина за дехидратация на кожата. В малки количества тази напитка е полезна, но не трябва да се злоупотребява с нея и ти го знаеш.

13 „горещи“ татуировки за любителите на кафе, виж в галерията долу:

Галерия: 13 „горещи“ татуировки за любителите на кафе

Виж всички снимки

►►► Не е вярно, че е невъзможно да се живее без кафе!

Ето с какво можеш да замениш кафето, когато, да речем, пиеш за втори път...

Матча лате

Ако обичаш зелен чай, със сигурност ще харесаш матча. Тази напитка ободрява дори по-добре от кафето. А също и съдържа десет пъти повече антиоксиданти от зеления чай. В допълнение, съдържа хлорофил, който не само премахва токсините, но и подмладява организма. Можеш да добавиш кокосово или бадемово мляко към напитката, за да стане още повкусна и здравословна.

Цикория

Това е най-популярната напитка, която може да замени кафето. Диетолозите смятат, че цикорията, за разлика от кафето, съдържа инулин, който подобрява чревната микрофлора и нормализира нивата на кръвната захар. Освен това този продукт е богат на витамини С и В, калий, калций и магнезий, които са полезни за здравето на сърцето и нервната система. И най-важното, в цикорията няма кофеин, така че можеш да го пиеш по всяко време на деня.

Какао

via GIPHY

Съгласи се, че какаото е много по-добро за дъждовните вечери от кафето. И то също ободрява, но освен енергийния ефект, тази напитка насища организма с флавоноиди, които се отразяват чудесно на кожата.

Какаото също е богато на микроелементи. Съдържа: калий, магнезий, цинк, желязо и калций, които не само подобряват настроението ти, но и облекчават стреса и предотвратяват развитието на сърдечно-съдови заболявания.