Здравословната закуска за незабравимото ти лято

За тези, които не обичат да губят време в готвене, тези три рецепти за перфектната, здравословна и бърза закуска ще се превърнат в най-добрия им приятел.

Вече е юли и сме повече от сигурни, че мислите ти скачат из различни план-графици къде, как и кога да разпуснеш. Последното нещо, за което искаш да губиш време, особено сутрин, е да си направиш здравословна закуска, макар и да си съвсем наясно, че тя е супер важна за стройната ти фигура. Е, предполагаме, че няма да откажеш пухкави палачинки и бъркани яйца. Открихме три много прости и бързи рецепти, с които да отпразнуваш най-хубавото време от годината – средата на лятото.

ПУХКАВИ ПАЛАЧИНКИ

Тази закуска е с високо съдържание на протеини и е не само лесна за приготвяне, но е и много здравословна. Ще се изненадаш колко меки и пухкави ще се получат палачинките!

Съставки:

  • 1/2 чаша овесени ядки;
  • 1/2 чаша нискомаслена извара;
  • 2 големи яйца.

Смеси всичко в блендер. Пържи в тиган с незалепващо покритие и сервирай с кленов сироп, сладко или горски плодове.

ПЕЧЕНИ ЯЙЦА СЪС САЛЦА

Здравословна и задоволителна закуска, подходяща за всички, които следят теглото си (използвай месо от пуйка). Ако станеш само 15 минути по-рано, можеш да дадеш страхотен старт на деня си.

Съставки:

  • 400 грама пуешка или телешка кайма;
  • буркан готова салца;
  • 5-6 яйца.

Каймата се запържва в зехтина на среден огън до порозовяване (5-7 минути), добавя се салцата, задушава се за няколко минути (3-5), след което се изсипват яйцата. Тиганът се захлупва с капак. Изчакай 3-5 минути и сервирай с билки.

6 суперхрани за сияйна кожа

Вижте повече

6 суперхрани за сияйна кожа

Ето какво да ядеш, за да бъдеш не само здрава, но и красива.

БАДЕМОВИ КЕТО ГОФРЕТИ

Полезна рецепта за тези, които спазват диети или здравословен начин на живот. Нискокалорични, ароматни - това, от което се нуждаеш сутрин с горещото кафе.

Съставки:

  • 1 голямо яйце;
  • 1/2 чаша настъргано сирене (най-добре моцарела);
  • 1 голяма супена лъжица бадемово брашно.

Разбий яйцето до гладкост, добави бадемовото брашно и натрошеното сирене. Изпечи в предварително загрят и намазнен гофретник. Може да сложиш малко сирене в гофретника, преди да изсипеш сместа, а след това още малко отгоре, преди да затвориш капака, за да станат гофретите по-хрупкави. Запържи за около 2-3 минути.

Сервирай с шоколадов сироп и горски плодове.