Затвори компютъра и се отпусни. Веднага!

Пусни си косата, свали си грима и вече съзнанието е отпочинало на 50% още в този момент!

 
 

Пусни си косата, свали си грима и вече съзнанието е отпочинало на 50% още в този момент!​

Има много бързи и лесни начини да се възстановиш и отпуснеш след работен ден.

Паник атаките – 10 техники, с които да ги овладеееш, виж в галерията долу:

 
 

Пусни си косата, свали си грима и вече съзнанието е отпочинало на 50% още в този момент!​

Има много бързи и лесни начини да се възстановиш и отпуснеш след работен ден.

Паник атаките – 10 техники, с които да ги овладеееш, виж в галерията долу:

Галерия: Паник атаките – 10 техники, с които да...

Виж всички снимки

►►► 8 знака, че имаш нужда от почивка. Веднага!

Промени на типа дейност (веднага!)

Категорични сме, че най-добрата почивка е смяната на дейността. Ако работата ти включва физическа активност, тогава най-доброто нещо, което можеш да направиш след натоварен ден, е да легнеш. Към активната почивка на дивана можеш да добавиш някои от страхотните видове интелектуална релаксация, като четене или гледане на интересен филм. Ако си в офиса по цял ден и вършиш умствена работа, тогава ти се полага физическа релаксация, която ще обсъдим по-долу.

Пуснете си косата, преоблечи се в домашни дрехи и си свали грима

Забързан ден, срещи, дрескод... тялото ти често страда от кариерните ти амбиции, така че предлагаме да му дадеш малко почивка вечер. „Играта“ с косата помага да се отпуснеш добре: разпусния я, ако е била вдигната нагоре през целия ден и обратното. Съблечи хубавите си (но понякога не много удобни) дрехи и си представи, че си Бриджит Джоунс на почивка: сложи си разтегнатия анцуг, тениска XXL и меките чехли. Отърви се и от грима и „градския прах“: свали си грима, измий си лицето и нанеси любимите си продукти за грижа за кожата.

via GIPHY

Поръчай си любимата храна у дома

Всичко гениално е просто: всяка cosmo мацка ще бъде доволна и щастлива ако си хапне от любимата храна в края на натоварен работен ден, особено ако не е нужно да прекара дълги часове в приготвянето й. Поръчай храната си направо от работа, за да ти я доставят, когато пристигнеш вкъщи. Добър апетит!

Спортувай

Лайфхак за офис служители: спортна почивка след работен ден. Дори и да изглежда, че единствената ти нужда вечер е да лежиш на дивана и да наваксваш със социалните мрежи на телефона си, повярвай ни, това е илюзия. Може да ти бъде изключително трудно да се подготвиш за бягане или за фитнес, но си заслужава!

Бъди креативна

Може би винаги си мечтала да рисуваш или да свириш на пиано? За творческа самореализация не е необходимо да ходиш на курсове или на уроци. Просто трябва да се настаниш удобно и да започнеш да твориш! Най-важното е да изключиш перфекционизма и да се отнасяш към творчеството като към почивка, а не като към втора работа.

Използвай техники за релаксация

Тук има много опции. Има много мобилни приложения, които предлагат „бърза релаксация за 15 минути“. Можеш също да правиш медитация, но за начинаещи това ще бъде по-скоро предизвикателство, отколкото почивка. Има техники за релаксация преди лягане, когато едновременно може да отпуснеш всяка мускулна група на свой ред и в крайна сметка да навлезеш в дълбока релаксация.

Задължително си направи дигитален детокс

Познато усещане: работният ден вече е приключил, но в телефона ти продължават да се изсипват известия от работната поща или, което е доста тъжно, се обаждат клиенти или шефове. Задай си определен начин на мислене: работата трябва да си остане на работа! Разбира се, ако си на свободна практика или получаваш заплата на парче, свършена работа, тогава трябва да се научиш на хармонично управление на времето.

Но ако си служител с ясен работен график, тогава не се колебай да включиш режима „не безпокойте“ и да уведомиш всички на работа, че в края на работния ден смяташ да се порадваш на заслужената си почивка. Нервната ти система ще ти благодари за това. Несъмнено!

Вземи си много горещ душ (или вана)

Завърши деня си с гореща вана, чиято сила често се подценява. Преди да се отдадеш на горещия душ или вана, препоръчваме ти да се консултираш със своя лекар за противопоказания. Но ако всичко е наред, тогава се отдай на топлата вода, в компанията на релаксиращи масла.