Защо втората среща е по-важна от първата

Струва си да се подготвиш точно за втората среща!

 
 

Струва си да се подготвиш точно за втората среща!

Обикновено хората старателно се подготвят за първата среща. Опитват се да разшифроват съобщенията, да оценят любовния потенциал на хипотетичния партньор, да изберат подходящи дрехи, да решат за какво да не говорят... Но де факто се оказва, че често втората среща е по-важна от първата, и си струва да се подготвиш точно за нея. Защо ли? Сега ще научиш!

Галерия: Какво казва зодията ти за начина, по който...

Виж всички снимки

Дай му втори шанс

Първите срещи в много случаи минават горе-долу, без особен плам и взаимен интерес. След като си тръгнете, не планираш повече да се виждаш с него. Но ако момчето търси сериозна връзка, а не просто забивка, си струва да се насилиш и да прекараш още няколко часа с него друг ден.

На първата среща знаете малко един за друг, дори и да сте си писали в нета. Едно неловко изказване и можеш да си помислиш, че е някакъв идиот. Но след като вече имаш повече информация, е по-вероятно да разбереш, че е случайно или не сте се разбрали.

►►►ВИЖ ТУК: 8 неочевидни признака, че той е влюбен в теб!

Изчакай малко

На втората среща хората се разкриват, говорят по-честно и открито, повече приличат на себе си. И чак тогава вече можеш да разбереш дали си струва да продължиш да излизаш с него. Колкото повече общувате и навлизаш в историята му, толкова повече информация ще получиш на срещата.

Освен това може би и двамата имате нужда от повече време, за да почувствате онези пеперуди в стомаха. Между другото, любовта от пръв поглед е по-скоро мит. Но мозъкът дава напълно разбираеми сигнали, когато се настройва за романтична връзка с някого. И ако почувстваш нещо, не е грешно да продължиш! 

Планът за първата среща – ще има ли продължение?

Вечеря и напитки. Ако не сте го включили в плана първия път, то втори може и да няма.

Вечеря в ресторант. Хубавата храна е почти гаранция за следваща среща.

Коктейли. Както стане!

Десерти. Според учените, хапването на нещо сладко често води до продължение на взаимоотношенията.

►►►ВИЖ ТУК: 20 неща, които мъжете си мислят на първа среща!

За какво да си говорите?

Добави политика и култура. Обсъждането на тези гледни точки ще ви даде повече информация един за друг и ще ви покаже, че и двамата следите какво се случва.

Покажи, че си умна и имаш чувство за хумор. Повече от половината мъже искат да видят жената още веднъж, ако ги е разсмяла и малко по-малко от половината – ако ги е поразила с острия си ум.

Бъди открита. Забрави за съветите, че не бива да си показваш картите. Абсолютното мнозинство от мъжете предпочита честността, а не желанието да се покажеш по-добра, отколкото си всъщност.

Галерия: Ангелите на Victoria's Secret и техните гаджета

Виж всички снимки

Тайни знаци

Понякога говори по-силно. Това означава, че е приятно възбуден и му е приятно да си общува с теб.

Смеете се на едни и същи шеги. Това е прекрасен показател, че романтичната връзка помежду ви е доста вероятна!

Не се притенявай за дреболии.

Кой ще плати сметката. На втората среща това няма никаква тежест, най-добрият вариант е да предложиш да си я разделите.

Целувка за довиждане. Мненията са разнопосочни – всъщност това не е толкова важно. Както го чувстваш.

Секс на първа среща. Малцина от мъжете разчитат на това, и то не влияе чак толкова на вероятността за втора среща, ако и двамата сте настроени за дълга връзка.