Защо, всъщност, получаваме оргазми

Какво ни носи оргазмът

Проблемът на учените е, че прекарват прекалено много време в изучаването на „механиката“, вместо да се занимават с разтреперването на цялото тяло и крайния резултат. Оргазмите носят толкова много ползи, различни от размножаването, и ние сме на мнение, че изследователите трябва да помислят сериозно и над този въпрос.

Женските оргазми са много важни. Без тях е много трудно да поддържаш здравословно либидо. Редовните оргазми увеличават желанието ти и го поддържат високо, като освен това са ти жизнено необходими, за да се чувстваш сякаш всичко на света е наред. Когато достигнеш върха, мозъкът ти отделя много хормони, които те карат да се чувстваш добре. Много проучвания показват, че оргазмът ни помага да се отърсим от стреса и да се чувстваме щастливи. Когато ти се случва редовно, просто настроението ти е по-приповдигнато и можеш да се справиш с много повече неща, освен това си по-спокойна и емоционално стабилна. Благодарение на покачването на пулса и учестеното дишане пък, оргазмите също са (много забавна) форма на кардио упражнения. Но освен всички ползи от упражненията и притока на ендорфини, мозъкът ти отделя още два химикала, които те карат да се чувстваш щастлива: допамин и окситоцин. Неслучайно се чувстваш толкова дяволски страхотно след това. И ако това не ти беше достатъчно, всички тези добри хормони са и естествено болкоуспокояващо. Имаш главоболие? Един-два оргазма ще ти свършат работа.

И макар женският оргазъм да продължава да е мистерия (която някои мъже никога няма да разгадаят). Всичко, което знаем за него, е полезно за теб. Затова нападни гаджето си и направи малко кардио. Обещаваме, че ще денят ти ще е много по-приятен!