Защо той трябва да те обича повече, отколкото ти него

Експертите казват, че малката разлика е страхотно попадение за успешна връзка.

 
 

Експертите казват, че малката разлика е страхотно попадение за успешна връзка.

►►► Любимите любовни жестове на мъжете

Какво ще го накара да се влюби още повече в теб според зодията? Отговорът се крие в галерията долу:

Галерия: Какво ще го накара да се влюби още...

Виж всички снимки

Вдигни ръка, ако следната ситуация ти звучи познато: неангажиран идиот току-що е разбил сърцето ти, когато срещаш нов мъж, който смята, че си страхотна… и не се страхува да го покаже. Той е доста готин, но това, че толкова много си пада по теб някак си е още по-отблъскващо от снимката на Стивън Тайлър по бански. Това ни е ясно. Но златна среда между надутия идиот и навития обожател съществува и определено трябва да се оглеждаш за човека, който я покрива. Нека да изясним: не говорим за това да правиш компромис. Няма смисъл да инвестираш енергия в човек, към когото изпитваш вяли чувства, само защото той те боготвори. Но експертите са съгласни, че е разумно да избереш някой, който си пада по теб 10 % повече, отколкото ти по него. Процентът не е научно установен – няма начин наистина да се измери разликата във взаимното привличане между двама души. Това, което всъщност означава е, че той трябва да те харесва само малко повече. Разбира се, и двамата сте привлечени един към друг, но везните се накланят леко в твоя полза.

„Това е прекрасна динамика на връзката, особено в първия етап на излизането заедно, тъй като можеш да зарежеш всички притеснения относно неговите чувства и действия”, казва психологът Сет Майерс, автор на Любовната рецепта на д-р Сет (Dr. Seth’s Love Prescription). И когато не се притесняваш дали си пада по теб или не, е много по-лесно от самото начало да си себе си, което увеличава възможността нещата да проработят. „Няма нужда да губиш време в игри – обяснява Майерс, - и като резултат връзката ще бъде по-истинска”. Разбира се, по-лесно е да си паднеш по мъжа, който не показва, че е забелязал съществуването ти (и който ще прави невъобразимо палави неща с теб и после няма да ти се обади нито веднъж). Но докато мъжът с 10% повече чувства към теб може да не предизвиква тези трепети от пръв поглед, не приемай че е толкова просто да прецениш що за човек е.

ГОСПОДИН 10% ПОВЕЧЕ Е 100% ПОДХОДЯЩ ЗА СЕКС

Мъж, който те харесва малко повече, отколкото ти него, не се притеснява да показва чувствата си и не си играе с твоите. Това очевидно са добри качества, но може лесно да изтълкуваш тази откритост за безинтересност (пфу!). Така че, макар и да харесваш Г-н 10% повече, навярно той не те вълнува, защото не се проявява като силния независим алфа мъжкар, на когото жените са програмирани да откликват. Един от начините да разпалиш чувствата, според доктор Даяна Кърчнер, автор на Как да гарантираш сделката (Sealing the Deal), е да го наблюдаваш в собствената му среда. Ако например е любител футболист, направи усилие да го видиш как е на терена – същински безмилостен Бекс! Или излез с него и най-близките му приятели – чувствата ти може да се променят драстично, когато го наблюдаваш в ситуация, в която се чувства супер комфортно и уверено (което винаги придава сексапил) и да осъзнаеш, че той всъщност не се нуждае от теб в живота си – просто те иска в него.

ТОЙ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ В ПО-СИЛНАТА ПОЗИЦИЯ, КОГАТО НАЙ-МАЛКО ГО ОЧАКВАШ

Ако се притесняваш, че ще ти е скучно винаги да имаш предимството във връзката, трябва да си наясно с нещо: ще има моменти, когато за известно време ти ще си момичето с 10 % повече чувства. „Във всяка връзка има вълни и промени – казва Кърчнер, - Понякога той ще си пада по теб повече, друг път ролите ще се разменят”. Тоест, никога няма да се чувстваш прекалено сигурна в него. Тереза, на 27 години, е виждала тази промяна много пъти в собствената си връзка. „Моят приятел здравата ме преследваше в началото, а аз се колебаех – разказва тя, - но нещата се промениха и не винаги чувствам, че имам предимство”. Така че остави нещата на естествения им ход и изчакай няколко месеца, за да видиш как ще се промени динамиката на връзката ви.

ТОЙ НЯМА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ГАДНЯР

Когато балансът се промени (и се окаже, че той е много по-привлекателен, отколкото ти казва първоначалния секс усет), Кърчнер казва, че има едно нещо, на което можеш да разчиташ, че няма да се промени и това е начина, по който се отнася с теб г-н 10% повече: „Ако един мъж е загрижен и внимателен от началото, има наистина голям шанс това отношение да продължи.”