Защо мъжките гръцки статуи са с малък пенис

Каква е причината гръцките статуи на божества да са с малък пенис.

 
 

Да де, наистина, защо ли? Мускулестият Херакъл, Хермес с детето Дионис, гъвкавият дискохвъргач – гръцките красавци въплъщават сила и мощ. Под кожата им напират мускули, коремите им са с плочки, на лицето им има решимост, ами пенисите им... Защо малко по-надолу от талията природата не ги е надарила с нещо по-съществено? Или по-точно скулпторът? Той защо се е изгаврил с тези красавци?

Хайде, да си кажем нещата направо. И без заобикалки!

Позите, когато той е с малък член: виж ги в галерията долу.

Галерия: 5 секс пози за малък член

Виж всички снимки

►►►Най-добрите секс пози, ако членът му е ню-ню.

В човека всичко трябва да е красиво – и душата, и пенисът. Човекът, според убежденията на древните гърци – това, разбира се, е мъжът. (Минава много време преди жената да получи право за този статус). А да са изсечени в камъка, са удостоени единствено най-красивите и героите. Някои от тях едвам покрити с парче плат, но повечето – голи, както майка ги е родила.

Защо малък?

В съвременната култура големият член се асоциира (напълно неоправдано, между другото) с властта на мъжа, с неговата сексуална активност. Древните гърци са били на друго мнение. В своята пиеса „Облаците“ Аристофан описва така идеалният мъж: „Лъскава гръд, ярка кожа, широки плещи, миниатюрен език, здрави задни части и малък член“.

►►►Трябва да знаеш тези неща, ако на твоя човек му е много малък.

Да, да, това не е печатна греша – точно „малък член“. Именно него гърците считат за един от елементите на красивото тяло, точно на това описание по онова време е отговарял идеалът за красота. И ако ти прави впечатление, на повечето статуи членовете не просто са малки, но и не са „вдигнати“. Тънкият малък пенис се е считал за признак на висока култура. Той е символизирал тържеството на разума и логиката – типично мъжки качества, в което били убедени и самите гърци.

А защо не са облечени?

Знаеш ли защо много древногръцки мъже застават пред теб в цялата си красота и блясък, както майка ги е родила? Всъщност техните „съседи“ от Египет и Асирия (територии на съвременен Ирак и Сирия) в този смисъл са били много по-скромни.

Всеки египтянин, персиец или асириец би сметнал голотата за позор – голи са изобразявани единствено поробените противници, загубили битката. Те са събличани, като по този начин се премахва и последната бариера между човека и животното.

Какъв вид комплексар е той, според хороскопа: разбери от галерията долу.

Галерия: Какъв вид комплексар е той, според хороскопа му

Виж всички снимки

Но гърците имат съвършено друг подход. За тях голотата е признак за геройство. Макар древните гърци да се събличали по-често от нас, те не се разхождали голи из Атина, бляскайки с телата си, както може би ти се струва. Те не яздели голи конете си и не влизали в битка, разголвайки корема си с плочките. Въпреки това, там където трябвало да се демонстрира сила и сръчност – по време на игрите например, мъжете сваляли хитоните си, показвайки се в цялата си прелест.

Защо голям?

Хайде, запознай се – с гръцкия Сатир. Нещо не е наред с тази статуя? Тя има огромен, просто гигантски еректирал член. Май древните гърци в нищо нямат мярка. Но Сатир е божество, което се асоциира със сатирата. Похотлив, вечно пиян, половината му качества са човешки, а другата – присъщи на животните. Сатир е част от варварския, неуправляем и див свят, на който абсолютно му подхожда големият пенис.

Другите изображения със завидни гениталии – са персонажи на комедии, обикновено ощетени откъм интелект, често – врагове на древните гърци – египтяните.