Защо и как мъжът изневерява (цялата истина)

Има и много причини за предателство. Ето къде се крие разковничето.

 
 

 Измяната съществува, това не е мит. Освен това изневярата може да се случи на всеки. Като грип. Колкото и да се закаляваш, колкото и да пиеш витамини, винаги съществува риск. Има и много причини за предателство. Ето къде се крие разковничето.

Кой е най-неверният знак от зодиака - в галерията долу

Галерия: Кой е най-неверният знак от зодиака

Виж всички снимки

►►►Тест: Какъв е неговият индекс за изневяра?

Когато изневярата е факт в двойката, животът се разделя на „преди“ и „след“. След предателството всичко е различно. Но сега не става въпрос за това. Днес ще се докоснем до „предишния“ етап, до този преди изневярата. Как започва? Какви фактори влияят върху решението на мъжа да направи тази крачка? Съществува ли изобщо този момент - моментът на решението за изневяра?

Разбира се, не всеки изневерява!
Митове за мъжката психология и мъжете
Жената често се настройва сама за предателство, ако приема легендите за мъжката сексуалност като чиста монета. Това, което очакваш, е това, което получаваш. Хайде да видим какви истории за мъжете пречат на жената да се отнася адекватно към реалността.

►►►5-те истински причини за женската изневяра

"Мъжете мислят за секс на всеки 20 секунди."
Разговаря ли сме с много мъже. Те мислят за всичко. За работата, за децата, за храната, за новините в интернет, за политиката. Наистина ли мислиш, че ако в главата на мъжа имаше само секс, тогава те биха могли да разговарят с теб и по останалите теми?

"Всички мъже са жребци, полигамни по природа, защото трябва да се размножават."
Първо, всеки има различно либидо. Тоест, необходимостта от секс е увеличена, нормална или дори понякога намалена. Сексолозите напоследък бият тревога, защото дори подрастващите в наше време невинаги успяват да влязат в интимни отношения. В света на информацията натискът върху ума е много по-голям, отколкото върху тялото. Без значение колко тялото иска, но ако главата пречи, няма да стане.

Второ, причините за изневярата изключително рядко се свързват с желанието за размножаване. По-скоро с желание да се отпуснеш, да получите подкрепа или удоволствие.


"Ако женската иска, мъжкият ще скочи"
Ако една жена иска да съблазни мъж, тя ще постигне целта си. Измама, ласкателство, манипулация. Съпротивата е безполезна!

Ти сериозно ли? Ако това беше вярно, матриархатът щеше да царува дълго време! Коварните жени доста често прелъстяват слабите мъже. Разбира се, ако жената иска да прави секс с определен мъж, то тя е в състояние да стигне докрай. Но мъжът не е кукла на конци, той също има своите желания, право на избор и мнение. Ако той няма нужда от това, няма сила, която да го накара да спи с теб.

Всички мъже ли изневеряват на жените си и защо?
Всеки мъж с нормална физиология може да се подхлъзне. Но не всеки ще го направи, дори и с идеалната възможност. Тогава какво мотивира мъжа да изневерява? Отговорът на този въпрос се крие в пресечната точка на психологията и сексуалността.

Много е писано за физиологичните причини за изневяра, за мъжката психология. Но сега ще ти разкрием житейските ситуации, предшестващи изневярата. Какво се случва в живота на мъжа, преди да завърже връзка с друга жена? Предлагаме ти три тези, всяка от които е през погледа на мъжа, стигнал до изневяра.

Щом не получавам това, което искам тук, колкото и да искам, ще го намеря другаде."
„Това, което искам“ може да бъде секс, възхищение, разбиране и обич. Някои човешки потребности са останали незадоволени. Той би могъл да продължи да живее така, с незапълнени нужди. Но се появи вариант, който идеално покрива желанията на мъжа. Да, той може да се откаже, но не се отказва. Защо? Някои от отговорите тук.

►►►Изневярата: причини и следствия

Такава ситуация може да възникне по време на криза в семейството. В относително спокойните периоди на семейния живот съпругът и съпругата могат да постигнат споразумение, да намерят консенсус и да направят отстъпки. Но когато кризата в семейството нараства, диалогът не работи, напрежението също расте. Кризите се случват редовно, така се развива семейството. Следователно изневярата често е индикатор за вече съществуваща семейна криза, а не нейната причина.

"Самият аз не знам какво искам"
Мой познат ми обясни изневярата си по следния начин: „Тя (тоест, съпругата му) не ме прави щастлив!“. Тоест мъжът е очаквал, че ще бъде добре в този тандем. Но той самият не знаеше как да го постигне. И съпругата му не можеше да му даде това чувство. Така че той започна да търси щастието си на друго място.

Ще попиташ: "И каква е вината на жена му?" Не става въпрос за това кой е прав и кой греши. Става дума за личната криза на мъжа, за неговите комплекси и трудности. Трудно е да направиш човек щастлив, особено ако той самият не разбира какво иска. Почти невъзможно е. Ако първоначално задачата е поставена по следния начин: „Трябва да ме направиш щастлив“, как мислиш, че ще бъде изпълнена успешно? За да не се стигне до изневяра, първо мъжът трябва да е наясно с желанията си и да се пребори с кризата, в която се намира. А жената – да го подкрепя. Често обаче тази подкрепа от страна на жената се изразява в упреци „Мъж си, какво мрънкаш!“ И той млъква, защото, ако продължи да споделя, излиза, че не е мъж.

"Знам какво искам, но няма да се унижавам“

Няма да си прося секс. Няма да искам внимание. Трудна работа, която води до поредния скандал. Не искам повече да се разправям. Имаме нормални отношения, защо да променяме нещо? В този режим можете да живеете с години. В семейството всичко ще бъде наред! И само някакъв нелеп инцидент или невнимание води до факта, че истината ще излезе наяве. Съпругът искрено се недоумява за какво е виновен? В края на краищата той е искал най-доброто.

Какво иска мъжът от изневярата?
С риск да се повторим – всички хора са различни. Примерите, изброени по-долу, се основават на разговори с мъже. Те показват, че е невъзможно да се предвиди 100%. Ако обаче знаеш предварително „как се случва“, ще ти бъде по-лесно да избегнеш типичните грешки.

Мъжът иска да забрави
Просто не мисли за нищо. Живей "за себе си".

Мъжът иска да се чувства като мъж
Да се усети като мъж. А не като чехльо, която жената комантва.

Мъжът иска секс
Точно така – секс. И да не се моли всеки път за това. Да, разбира се, любовницата не веднага „скача в леглото“. Но с любовницата има игра. А със съпругата сексът трябва да бъде „спечелен“. Значи, не игра, а "услуга"?

Мъжът иска да живее
В живота има повече неща от ежедневие. "Пеперудите в стомаха" не са само при тийнейджърите.

Ако трябва да сме честни на финала, желанията и на мъжа, и на жената са сходни. И тя иска да живее, и тя иска секс, и тя иска внимание. Но жената много по-рядко си признава на глас. Така сме научени. Срамно и обидно е. Културата на обществото ни е такава. Свикнали сме да мислим, че след като съдбата ни е такава – трябва да търпим. Но търпението не е решение!

Самата изневяра не е проблемът. Тя е сигналът, че съществува проблем в двойката. Тя показва, че няма разбирателство. Но изневярата не е и решението. Решението е в разговорите и взаимните опити да намерите златната среда. Ако не стане – всеки по пътя към намирането на щастието.