Запознай се с грим техниката Джамсу!

Джамсу: техника на гримиране за създаване на перфектна визия на кожата на лицето.

 
 

Джамсу: техника на гримиране за създаване на перфектна визия на кожата на лицето.

Азиатска блогърка създава нестандартен метод за гримиране, който гарантирано създава безупречна матова кожа без недостатъци. Взимай лист и химикал, и се подготви за този необичаен, но много ефикасен метод!

8 грим визии, които трябва да забравиш завинаги, виж в галерията по-долу:

Галерия: 8 грим визии, които трябва да забравиш завинаги

Виж всички снимки

►►► 11 грим техники за по-секси поглед

Стандартният начин за почистване на лицето е с вода, нали? А за да се гримираш с Джамсу се нуждаеш от вода, за да нанесеш грима си. ("Джамсу" в груб превод ознчава "потапяне".)

via GIPHY

► Първо, подготви кожата си: нанеси праймер, ако е необходимо и коректор, и/или обичайната основа – както действаш по принцип. Когато постигнеш желания ефект, тоест си готова цялостно с основата – не бързай да преминаваш към грима на очите, веждите и устните. Тук е моментът, в който трябва да приложиш Джамсу.

►Второ, изспипи в шепата си малко количество бебешка пудра. (Да, правилно четеш! Обикновена бебешка пудра.) След това закрий лицето си с длани и с леки движения, като едва докосваш кожата си, разнеси пудрата върху лицето. Остави пудрата на дебел слой и не се тревожи като на места няма да е полепнала достатъчно добре. Това означава, че си действала правилно.

Прекрасни оптически илюзии, постигнати само с грим, виж в галерията:

Галерия: Прекрасни оптически илюзии, постигнати само с грим

Виж всички снимки

►►► 24 грим трика за начинаещи

След тези две стъпки идва най-тънкият момент: напълни студена вода в купа, или в мивката, и постави лицето си в нея за около 30 секунди (малко ще ти бъде неприятно, но резултатът ще си заслужава!)

Когато минат 30-те секунди, сложи кърпа на гърдите си, така че да не намокриш дрехата си, но в никакъв случай не подсушавай лицето си! Остави го да изсъхне така, както е!

Странният метод за потапяне на лицето във водата е с цел да се постигне надеждното фиксиране на основата на грима, така че да си сигурна, че до края на деня няма да помръдне. Няма да има размазване, разтичане, появяване на отблясък в Т-зоната и т.н. Лицето ти ще бъде в безупречен вид през целия ден.

via GIPHY

Когато кожата вече изсъхне, можеш да преминеш към завършването на цялостния си грим – нанасяне на сенки, спирала, руж, червило и т.н.

Единственото, за което трябва да внимаваш е количеството пудра, което използваш – това трябва да се определи от вида на кожата ти. За мазна – е необходимо повече, за суха – по-малко.

⇒ Един малък трик от нас: ако ти е неприятно да потопиш лицето си в студена вода, спокойно можеш да замениш тази процедура, като обилно напръскаш цялото си лицет с вода.

Е, признаваме, че още не сме изпробвали Джамсу, но те уверяваме, че ще го направим в най-скоро време!