Залята с киселина журналистка разказва

Журналистката, чието лице и тяло бяха обезобразени с киселина преди 10 години, се снима за корица на лъскаво издание.

 
 

Журналистката, чието лице и тяло бяха обезобразени с киселина преди 10 години, се снима за корица на лъскаво издание.

36-годишната телевизионна водеща Кейти Пайпър от Великобритания вече 10 години се опитва да се справи с последствията от зверското нападение. Тя има успешна кариера, но не може да забрави миналото – дълбоките белези по лицето й и загубата на зрение в едното й око винаги ще й напомнят за случилото се. Може би сега Кейти не съответства на общоприетите критерии за красота, но това не пречи да продължава кариерата си на журналист, а наскоро се появи и на корица на Harper's Bazaar.

►►►Насилието над жени: зад затворенета врата

В интервюта за изданието Кейти признава, че сесията е била нещо много вълнуващо за нея. Докато фотографът Джейсън Бел подбирал най-подходящите ракурси, тя разглеждала вече готовите кадри и не можела да повярва, че на снимките наистина е тя.

„Никога не съм се виждала такава“, – признава Кейти. И това го казва жена, която е влизала в десетки образи, защото преди инцидента тя работи и като модел.

След нападението Пайпър години наред прекарва по болници и санаториуми. Вече има зад гърба си 300 пластични операции. Също така тя разказва, че й се е наложило кардинално да промени имиджа си – от блондинка на брюнетка, за да премести вниманието на хората от лицето върху прическата.

„Винаги съм обичала грима. Веднага след училище се записах на курсове. Все още ползвам маски, пилинг и скраб. Но заради белезите ми се наложи да си стана близка с праймъра. А заради слепотата в едното око ми е много трудно да се гримирам.“

През 2009 г. непознат мъж залива Кейти с киселина. Оказва се, че поръчката за престъплението е от бившия й приятел, който преди това е осъден за изнасилването й. Нападателят получава доживотен затвор, само че след 10 години обжалва присъдата и е пуснат от затвора.

Сега журналистката, заедно с мъжа си, възпитава две дъщери, работи в телевизията и се занимава с благотворителност. Освен това тя пише книги за тайната на увереността в себе си.