Закръгленият модел Искра Лорънс: „Спрете да се сравнявате с другите жени“

Тя е известна като професионален, макар и по-пухкав модел на бельо и не позволява снимките й да се обработват с Фотошоп.

Откакто Искра Лорънс, професионалният модел на бельо, започна да се снима за марката Aerie, без фотосите й да бъдат обработвани с Фотошоп, тя се превърна в говорител за позитивното отношение към женското тяло.

Галерия: 10 модела, които са смятани за дебели

Виж всички снимки

Тя не пипва нито една от Инстаграм снимките си, оборва критиците, които я наричат дебела, откровена е за тренировъчния си режим (а именно, че не тренира всеки ден) и не се срамува да казва на последователите си, че изображенията в социалните медии са нереални.

►►► Виж тук 6 "здравословни" навика, в които да не вярваш!

Накратко, Искра е моделът за подражание, от който фешън индустрията има нужда. И макар тя да се радва, че жените гледат на Лорънс като вдъхновение, тя не желае те да се сравняват с нея.

„Надявам се, че когато жените видят реклами с мое участие, те се чувстват достатъчно добре за собствената си визия – казва Искра, която критикуват, че е твърде дебела, за да се снима по бельо, но твърде слаба – за да рекламира plus size дрехи. - В продължение на толкова години, аз не се чувствах добре в кожата си и после осъзнах, че трябва да се превърна в най-добрата версия на себе си, да уважавам тялото си и да се грижа за него, не да го променям. Надявам се, че отношението ми отразява моята увереност и точно това искам жените да си мислят, когато гледат моите снимки“.

Галерия: 15 снимки, които разкриват истината зад „спортните“ женски...

Виж всички снимки

Това не означава, че Искра, чийто Инстаграм е пълен с прекрасни снимки, нито една мината през филтри и програми за обработка, не се чувства несигурна понякога.

„Преди бях тийнейджърката, която се гледаше в огледалото и мразеше образа си. Сега мога да тичам гола навън, без изобщо да ми пука – откровена е тя. - Не е краят на света, че нямам луфт между краката. Не е краят на света да имаш целулит. Почувствам ли се несигурна, просто си казвам, че няма да позволя това да ми развали деня. Днес ще блестя, защото го заслужавам“.

►►► Виж тук 6 храни, които ядат щастливите жени!

По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, нали? Не чак толкова, смята Искра. Според нея, единственият начин да харесваш тялото си е да спреш да го сравняваш с това на другите жени. „Животът става по-лесен“, категорична е тя.