Задължителни глезотии за гърдите ти и още нещо

Питахме д-р Аштън и ето какво ни каза той за твоето здраве.

 
 

Питахме д-р Аштън и ето какво ни каза той за твоето здраве. Ферментиралият чай е по желание.

10 проблема с гърдите, които само жените могат да разберат - в галерията долу

Галерия: 10 проблема с гърдите, които само жените могат...

Виж всички снимки

►►►Важни факти за гърдите

Въпрос:

Чух, че не при всеки менструалният цикъл е 28 дена. Така ли е?

Да. Всичко от 24 до 40 дена е нормално, според Американския колеж по акушерство и гинекология. Но без значение къде си в този спектър, цикълът ти трябва да е постоянен (и трябва да можеш да предвиждаш кога ще ти дойде – плюс-минус ден, два). Ако варира в по-широк диапазон – например, 21 дена един месец, а следващият е 39 – потърси доктор за изследване на хормоналния дисбаланс.

Въпрос:

Може ли пиенето на Комбуча да помогне на възпалението на пикочните ми пътища?

Вероятно не. Но от 40 до 50% на възпаленията на уринарния тракт се лекуват без антибиотици, затова, ако предпочиташ ферментирал чай, не пречи да опиташ. Винаги се допитвай до лекар, когато става въпрос за лечение на такъв проблем. Жените, които са бременни, имат болки или са с треска, по-добре да се лекуват с медикаменти.

Да пиеш лекарства, които са помогнали на приятелката ти, не е добра идея. При неправилна употреба, когато не са предписани от лекар, освен че няма да помогнат, лекарствата могат да усложнят проблема. Същото се отнася и до взимането на медикаменти, които си използвала, да кажем, миналата година. Винаги съгласувай с доктор и пий предписаните хапчета според препоръките. За Google остави търсенето на информация при какъв специалист да отидеш, ако изпитваш непреодолимо желание за самолечение.

►►►13 големи плюса на малките гърди

Стомашни киселини

Диетологът казва:

„Препоръчително е да се избягва газирано, кофеин, алкохол, които стимулират произвеждането на стомашна киселина, която причинява паренето в стомаха ти. Същото се отнася и за яденето на много храна наведнъж, което разтяга стомаха и напряга мускулите, които ограничават движението на киселините. Мини на по-често хранене с по-малки порции“.

Гастроентерологът казва:

„Има прахчета, които се продават без рецепта, и помагат много за облекчаване на дискомфорта. Содата за печене също помага за неутрализиране на стомашните киселини. Разреди една лъжичка в чаша вода и я изпий на екс“.

Билкарят казва:

„Препоръчвам Иберогаст, който съдържа комбинация от билки, които много помагат при стомашни киселини. Може да си направиш и чай от женско биле. Ако тези неща не помогнат, добре ще е насочиш вниманието си върху стреса, който също може да е причина“.

Здравна мания

Оформящото бельо за твоите гърди вече има предимства, за които не сме си и мечтали. То може да придържа бюста ти по време на спорт, без да те дразни и без да го усещаш. Също така е с частици, които пречат да се размножават бактерии и с дишащи чашки. И най-хубавото е, че можеш да си с него по цял ден, а не само докато спортуваш.

Колко е зле?

Да взимаш лекарства, за да заспиш

За повечето хора в добро здраве да взимат по някое хапче, което да ги приспи, е ок. Но да се взимат всяка вечер, в продължение на седмици или месеци, може сериозно да увреди здравето ти, като повлияе лошо на кръвното налягане и белите дробове. По-безопасен вариант: пий по 5 мг мелатонин един час преди заспиване. И ако забележиш, че разчиташ само на хапче, за да заспиш, задължително се консултирай с доктор.