Задължително си направи списък с добри барове за първа среща

Никога вече няма да се чудиш къде да заведеш своето съвпадение от Tinder.

© iStock

Както всички велики нововъведения, така и това беше родено в сепаре пред маса пълна с чаши Маргарита и крекери със сирене (бяха превъзходни!). След като осъзнах, че с приятелите ми сме устройвали срещите си във все същите изтъркани две места в града, извадих телефона си и в миг на гениално просветление, подкрепено от няколко текили, създадох най-доброто нещо, което някога съм правила: споделен документ, наречен БАРОВЕ ЗА СРЕЩИ. Да, с главни букви.

Заедно, надвесени над малкия ми екран, записахме всяко място, където някога сме били на среща, класирайки ги по цени на напитките, настаняване, храна и, с най-голямо значение, колко вероятно е да се забиеш с човека след като сте били там. След това сортирахме според квартал и достъп с обществен транспорт.

Всъщност нашият списък за БАРОВЕ ЗА СРЕЩИ е съвсем простичка идея – но именно там се крие нейното величие. Истеричните групови съобщения в последната минута, като „Къде да се видя с този секси непознат?“ са вече в миналото; постовете с отчаяно търсене на „евтини места за срещи в центъра“ са история. Да избереш къде да отидеш сега зависи от преглед на проверен списък с критерии, за които наистина ни пука.

15 въпроса за първа среща (освен обичайните)

Вижте повече

15 въпроса за първа среща (освен обичайните)

Защото „какво работиш“ е от изтъркано, по-изтъркано.

Освен това, файлът има чудесното предимство да служи като архив на нашите най-добри моменти, които са като извадени от романтична комедия, и най-лошите ни провали, включвайки спомени в малки, но значими скоби с конкретни бележки („внимавай с изкушението от маргаритите с манго, освен ако не искаш да закъснееш за работа на следващия или по-следващия ден“, „отиди там, само ако искаш да пречупиш нечий снобизъм“).

Тъй като списъкът ни се развива постоянно, той ни вдъхновява и да опитваме нови неща в името на проверката на терен. Кара ме да се чувствам като нощен турист в собствения си град – и всеки път, когато мина покрай място, което разпознавам единствено от списъка ни, усещам това като нежно подбутване да отида там с новия тип, с когото си пиша. А и това е нещото, което приятелите ми биха искали – дори да е само заради доклада.

Какво обичат да похапват българите

Вижте повече

Какво обичат да похапват българите

Вкусната и красиво поднесена храна е като подарък след тежък ден. Но кой „подарък“ е най-предпочитаният от нас?

Истеричните групови съобщения в последната минута като „Къде да се видя с този секси непознат?“ са вече в миналото.

© iStock

Какво харесват читателите на Cosmo в едно романтично място?

Когато става въпрос за място, на което не си била досега:

 • 29% ще пропуснат.
 • 55% не ги е грижа.
 • 16% са съгласни.

***

 • 59% оставят на другия избора на място за срещи.
 • 41% избират сами.

***

Относно предпочитанията за локация, искаш да бъде...

 • 38% Близо до дома ми.
 • 3% Близо до дома на другия.
 • 59% По средата.

***

Твоят типичен ход при първа среща е...

 • 31% Да се появиш рано.
 • 17% Да закъснееш.
 • 52% Да пристигнеш навреме.
Ето го минното поле между първата и втората среща

Вижте повече

Ето го минното поле между първата и втората среща

Няма по-несигурен момент от този между първите две срещи. Искаш ли да усетиш напрежението от него? Изиграй нашата настолна игра!