За лицето ми... с любов

Реших да обновя разкрасителния си арсенал и да пробвам до каква степен козметиката нa Smashbox ще се „впише“ в 5-минутния ми грим ритуал всяка сутрин!

 
 

"Жена, която не използва козметика, има твърде високо мнение за себе си", Коко Шанел

Връзката ми с грима премина през различни етапи в годините. И като при всяка любовна история първите моменти бяха наситени с емоции, много блясък в очите, ярки цветове и експерименти. Животът (гримът) беше розов! С времето все по-често търсех себе си чрез него и се научих, че точно в тази връзка не мога да правя компромиси. Неведнъж се е случвало да изневерявам на даден продукт, когато усетя, че не се чувствам перфектно. Или просто видя, че на витрината ме чака нещо по-добро.

Уверих се, че мога да получа всичко от него, стига да знам какво точно искам. Признавам си, отдава му се да влиза в различни роли. На моменти едва забележим, в други истинска експлозия от нюанси, мрачен, драматичен или предизвикателен...

Днес до голяма степен динамиката на ежедневието ми диктува правилата в нашата връзка. Докато преди време заставах пред огледалото и с часове рисувах поредното настроение, сега предпочитам да заложа на продукти, с които за няколко минути да постигна желания ефект. Изискванията ми се увеличиха с натрупания опит и съм наясно какви качества трябва да притежава всеки един от тях.

И все пак понякога се оставям да бъда изненадана и се впускам в приключения! Този сезон реших да обновя разкрасителния си арсенал и да пробвам до каква степен козметиката нa Smashbox ще се „впише“ в 5-минутния ми грим ритуал всяка сутрин :) 

Като моден редкатор денят ми наистина е доста динамичен. За мен е изключително важно гримът да е издръжлив и лицето ми да изглежда перфектно до вечерта. Точно затова основата е сред топ продуктите, които използвам. Кожата ми е суха и се влюби от първо докосване във Photo Finish Primer Oil - ултралеко, бързо абсорбиращо олио за лице, което я подготвя за безупречен грим като видимо намалява фините линии. Бленда от 15 подхранващи масла и различни растителни екстракти заздравяват кожата и я правят моментално по-мека, хидратирана и сияйна.

В търсене на идеалния фон дьо тен, който да пасва на кожата ми, да стои естествено и все пак да е издръжлив, попаднах на Studio Skin на SmashboxТечната му хидратираща формула, без добавени масла, е устойчива на пот и съдържа дишащи полимери, които се движат с кожата и предотвратяват събирането на продукта във фините линии и порите. Освен това фон дьо тенът има и светли дифузионни сфери, които заглаждат несъвършенствата. Studio Skin осигурява средно до плътно покритие и дава свеж, натурален и матиран финиш и е с доказана 24-часова издръжливост.

Рядко използвам сенки за очи, но когато го правя предпочитам да заложа на нюанси с частици, озаряващи погледа. Това е трик, с който изглеждам свежа дори към края на работния ден. В палитрата Cover shot: pinks + palms eye palette открих цветовете, от които имам нужда! Освен това се нанасят и преливат лесно заради кремообразната си текстура.

"Красотата, за мен, е да се чувстваш комфортно в кожата си. Или това, или убийствено червено червило", Гуинет Полтрoy

Пристрастена съм към червеното червило, то е създадено да ни прави по-женствени и по-уверени. Не мисля, че му трябва подходящ случай или специално облекло. Доста често може да ме видите с него още от сутринта в компанията на тишърт и дънки. Имам богата колекция от различни текстури и нюанси, но Smashbox изместиха досегашните ми фаворити в несесера с червилото Always on metallic matte. Цветът говори сам за себе си – Maneater :) Въпреки матовия ефект, не изсушава устните, а металическият отблясък е наистина неустоим! Спечели ме и с това, че е супер дълготрайно и не се размазва дори, когато хапваш в движение. Какво повече може да искаш от едно червило?

"Ако си тъжна, сложи си още един слой червило и атакувай" , Коко Шанел

Гримът, който виждаш в огледалото, отразява начина, по-който се чувстваш. Но не забравяй и това, че може да ти отвори (или затвори) много врати. Създаден е да вдъхновява и да работи за твоето по-добро "Аз"!