За честта на блондинките тази пролет

Официално най-якият цвят за сезона!

 
 

С толкова много нюанси на русото, от които да избираш, трудно е да се спреш само на един.

Особено ако не искаш да изглеждаш като всяка втора инфлуенсърка в Instagram (говорим за бяло-русата коса, която ни залива отвсякъде). Вместо да залитнеш за пореден път по скучното и остаряло платинено, нека ти представим пепеляво-русото – официалния нюанс на блондинките за сезона.

То е по-хладно (буквално, това се води хладен тон) решение за боядисване на прическата, чудесна алтернатива на класиката и стои добре на абсолютно всеки тен, стига фризьорът ти същевременно да е избрал и правилната комбинация от подтонове, които да го съпровождат.

Виж кои са звездните блондинки, които всъщност са с кестеняв цвят на косата (в галерията долу):

Галерия: 8 звездни блондинки, които всъщност са брюнетки

Виж всички снимки

За да ти помогнем да избереш правилния вариант за себе си, събрахме 10 красиви идеи, които да обсъдите с фризьора си, за да се спрете на идеалната за теб.

Пепеляво-русо за блед цвят на кожата

По-светлите жени ще се зарадват от важно свойство на този нюанс коса, а именно, че неутрализира розовия подтон на кожата им (особено ако искаш тенът ти да изглежда по-равномерен визуално).

Пепеляво-русо със сребърни нюанси

Нека фризьорът ти миксира една част сребърно с една част пепеляво-русо и ще се сдобиеш с магически резултат, като този от снимката. Достатъчно сияйно, за да те накара да прекрачиш смело в пролетта.

С розови нюанси

Два тренда в един: комбинация от пастели и мек рус нюанс, който стои много сладко. За да останат кичурите ти здрави и лъскави, използвай маска за поддържане с кератин – нанасяй веднъж седмично и няма да имаш никакви грижи.

Мека преливка

Ако не искаш да скочиш изведнъж в дълбокото, опитай тези шоколадови тонове – лесна за поддръжка прическа, която ти позволява постепенно и незабелязано да се превърнеш в брюнетка, ако това целиш.

►►► Брюнетки, вече има коса в розово злато и за вас!

Платинено пепеляво-русо

Съживи боядисаната си коса, като оставиш корените по-тъмни, а краищата – ледено руси. Получава се нещо като секси омбре, което не изисква никаква грижа.

Ледено пепеляво-русо

Тази идея перфектно визуализира славния съюз на сребристи и златистите тонове на косата. Ще повторим отново – за да изглежда косата ти здрава и блестяща, не пропускай продуктите за боядисани кичури.

►►► 7 спасителни трика за блондинките

Кичури

Ако се страхуваш лицето ти да не изглежда твърде „измито“ с новия нюанс на косата ти, поискай от фризьора ти да ти направи микс от по-топли на цвят кичури в горната част на косата и по-светли – в долната. Тази техника би трябвало да балансира цвета на косата с тена на лицето ти.

Ледено, по-ледено, най-ледено

Ледена платина в косата? Та нали казахме, че тя вече е отживелица? Е, тази нейна вариация, в която съзираме и пепеляви подтонове е последният писък на Холивуд и Instagram инфлуенсърите. Запази цвета на тази прическа възможно най-свеж, като се сдобиеш с лилава серия за коса (Kerastase вече предлагат такава в България).

Чисто сиво

Пепеляво-русото не отива на абсолютно всеки и се нуждае от определени подтонове, за да накара лицето ти наистина да изпъкне. В случая, можеш да експериментираш със сиви – дръзко, интересно и заслужаващо стотици Instagram лайкове.

Медно пепеляво-русо

Все още си убедена, че искаш да задържиш русата си прическа и да не променяш нищо в нея? Тогава недей, а просто добави този деликатен, медено рус вариант на пепелявото и ще си в крак с тенденцията. И както винаги сме казвали – дори няма нужда да се докосваш до кутията с боя – една игрива перука или малко екстеншъни ще ти помогнат да придобиеш нова самоличност за секунди.