Хорарна астрология: виж бъдещето си през нейния поглед

Сигурно веднага си зададе въпроса с какво се различава хорарната от обичайната астрология и може ли да предскаже бъдещето? Отговаряме на всичките ти въпроси и дори ти показваме как характеризира знаците на зодиака.

Астрологията включва много направления. Например, за да разберат характера на човек и неговите житейски пътища, астролозите разглеждат рождена карта (в класическата астрология това се нарича натална карта). Прогностичните методи се използват за анализ на миналото и прогнозиране на бъдещето. Освен това има цяла част от астрологията, която разглежда хороскопите на градове и държави - това е мунданна астрология. Но има метод, който ти позволява да отговориш на всеки въпрос, който те интересува в момента, и това дори не изисква съобразяване с датата ти на раждане. Този метод се нарича "хорар" или хорарна астрология. Именно за нея разказва астрологът Тиана Атлас.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

​Акценти в хорарната астрология

Основната разлика от класическата интерпретация на хороскопа е анализът на момента, в който на астролога е зададен въпрос и когато той го е разбрал и започнал да го анализира. В такива случаи няма абсолютно никакво значение кой е питащият според знака на зодиака (както се нарича задаващият въпроса). Едно от предимствата е, че не е необходимо да се установява точният час на раждане, защото това често е трудно.

Професионалният астролог изчислява към момента зададения въпрос и анализира енергиите, които в момента са налични в небето. Например човекът, който задава въпроса, е роден под знака на Рака, но е дошъл при астролога през октомври, когато Слънцето е във Везни, и това изобщо не пречи на анализа.

Галерия: Кое цвете отговаря на твоето име?

Виж всички снимки

​Кой от знаците на зодиака е подходящ за хорарен астрологичен анализ?

Ако има хора, за които хорарният метод е по-подходящ, то най-вероятно това са огнените Овни и бляскавите Водолеи, които не обичат дългите размисли и биха искали да получат отговори възможно най-ясно и бързо. При любопитните Близнаци, които обичат да научават различни мнения на експерти по своя проблем и също така не искат да разбират причинно-следствените връзки за дълго време не е най-подходящо, но също може да бъде полезно и, разбира се, при представителите на елементите на водата - Раци, Скорпиони и Риби - няма съмнение, че методът е подходящ. Тези знаци обичат всичко, което е свързано със знаците на Вселената, а самите те имат много силно развита интуиция, но често искат да чуят потвърждение, че вътрешният глас ги насочва в правилната посока.

Схемата на тълкуване е следната: първо се появява сигнификация, тоест присвояването на Дома на зодиакалния знак и съответната планета, след което се задава самия въпрос и лицето, което задава въпроса, и след това ситуацията вече се оценява по различен начин.

​Как да използваш хорар астрологията правилно?

Самият въпрос към астролога трябва да бъде зададен така, че да има недвусмислен отговор: с да или не. Тоест, ако въпросът е за бъдещето, не може да попиташ: „Какво ме очаква в бъдеще?“ Трябва да се формулира по следния начин: „Ще се оженим ли с Михаил?“ или „Ще получа ли тази работа?“ Не се препоръчва да задаваш въпроси „наопаки“, например: „Ще се разведем ли с Велин?“, особено ако няма причина за това.

Когато въпросът е за раздяла или развод, е трудно да се оцени отговорът "да". Да, ще бъдете ли заедно или да, ще се разделите ли? В такива случаи астрологът действа и като психолог. Нищо чудно, че изучаването на астрология включва курс по астропсихология.

Питай най-добрия астроприятел

Вижте повече

Питай най-добрия астроприятел

Полезни съвети от астролога, автора и Instagram кралицата Ализа Кели.

Астрологът гледа дали въпросът е подходящ, дали е назрял и дали Вселената има отговор на него. Понякога се случва питащият да пита дали връзката му ще просперира, а самият той се притеснява не заради евентуалната раздяла (за която така или иначе няма изгледи), а заради евентуалното предложение за брак, от което се страхува. Тогава изградената карта на въпроса подсказва, че са необходими уточнения. Просто казано, важно е в самото начало да провериш дали въпросът е зададен правилно и да помогнеш на питащия с формулировката.

Има още няколко астрологични нюанса, които показват, че въпросът не е по темата или извън времето. Това се нарича картов радикализъм. Ако картата не е радикална, тогава не си струва да започваш анализа.

Ако се интересуваш от конкретен въпрос и отговора му, хорарната астрология определено ще ти помогне да го разбереш. Но когато искаш да знаеш какво крие бъдещето като цяло, трябва да се обърнеш към по-пълни и отнемащи време методи за прогнозиране.

Трите зодии, които обичат за цял живот

Вижте повече

Трите зодии, които обичат за цял живот

Астролозите разказват кои представители на зодиите са способни да обичат и живеят с един партньор за цял живот.