Холзи: Третият аборт спаси живота ми

Певицата се присъедини към звездите, които споделиха личния си опит и мнение по повод забраната да се правят аборти в шест щата в САЩ.

Снимка: @iamhalsey
Снимка: @iamhalsey

Певицата Холзи се присъедини към звездите, които вече коментираха решението на Върховния съд на САЩ да отмени конституционното право за прекъсване на бременност. 27-годишната Холзи, която стана майка за първи път миналата година, написа отворено писмо до Vogue, в което призна, че абортът е спасил живота й и си спомни спонтанните аборти, които е преживяла.

"Преди 24-ия ми рожден ден преживях три спонтанни аборта. Беше жестока ирония, че лесно можех да забременея, но се оказа трудно да родя дете. След един от моите спонтанни аборти се наложи да се направи още един, защото тялото ми не можеше напълно да прекрати бременността самостоятелно и без медицинска намеса рискувах да направя сепсис. По време на тази процедура се разплаках... Страхувах се за себе си и бях безпомощна. Отчаяно исках да прекъсна една бременност, която всъщност много исках, но тя застрашаваше живота ми..."

"...Много хора са ме питали дали съм преразгледала отношението си към аборта, откакто имам дете след години на борба да стана майка. Отговорът е абсолютно не. Всъщност никога не съм била толкова сигурна в това. Поредният ми аборт спаси живота ми и даде възможност на сина ми да се роди. Всеки човек заслужава правото да избере кога и как да премине през това опасно и променящо живота преживяване и дали изобщо иска да премине през него. В едната ръка ще държа сина си, а с другата ще се боря с всички сили".

Певицата разказва още, че тежкото предишно преживяване толкова я е изплашило, че дори е пренаписала завещанието си, докато била бременна със сина си.

"Пренаписах завещанието си през третия триместър на бременността. След миналия си опит вече бях подготвена за най-лошото. Дадох подробни инструкции относно донорството на органи, ако умра или изпадна в мозъчна смърт..."

Припомняме, че Холзи роди сина си Ендер Ридли Айдън на 14 юли 2021 г. от половинката й - режисьорът и актьор Алев Айдън.