"Хари не знаеше, че баба му умира. Семейството криеше от него"

Биографът на принц Хари и Меган Маркъл сподели нови подробности от книгата си: „Хари беше държан в неведение за здравето на кралицата преди смъртта ѝ.“

Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

Кралското семейство е изправено пред нови "бомбени атаки" от Омид Скоби, биографа на принц Хари и Меган Маркъл, само часове след като херцогът на Съсекс проведе "сърдечен" телефонен разговор с крал Чарлз, за да отбележи 75-ия му рожден ден.

Според източник на Daily Mail, херцогът на Съсекс се е обадил на баща си, за да му честити рождения ден. Това е и първият телефонен разговор между членове на кралското семейство от шест месеца насам. Съобщава се също, че Меган е говорила със свекъра си, а децата на двойката Арчи и Лилибет са записали видео, на което пеят „Честит рожден ден“ на дядо си.

На 15 ноември обаче People публикува откъси от новата книга на Омид Скоби, „Краят на играта: Борбата на монархията за оцеляване в кралското семейство“. Авторът, който преди това представи биографията на Съсекс, наречена Finding Freedom, пише, че Хари и съпругата му „не са имали представа“, че кралското семейство се готви за смъртта на Елизабет II.

Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

Авторът също така предполага, че връзката на Уилям и Хари е непоправима, защото принцът на Уелс смята брат си за „превратник“.

Скоби също така твърди, че "няма връщане назад" за братята и "абсолютно нищо не се е променило", откакто херцогът на Съсекс публикува противоречивите си мемоари.

Гръмки изказвания на Омид Скоби от новата му книга:

„В деня, когато кралицата почина, Чарлз се обади на Хари и каза, че той и Камила отиват в замъка Балморал, където принцеса Ан беше до кралицата. Той каза на сина си да отиде бързо там. Хари изпрати съобщение до Уилям с въпроса как той и Кейт планират да стигнат до Шотландия и дали могат да отидат заедно, но не получи отговор... Беше много неприятно. Хари беше напълно сам. Той планираше да лети с Меган на отделен полет от брат си, въпреки факта, че имаше места в самолета на Уилям. Уилям го игнорира. Той очевидно не искаше да види Хари“.

Без никаква допълнителна информация от други членове на семейството или служители на двореца, Съсекс бяха оставени да действат сами. В крайна сметка Хари резервира чартърен полет до Абърдийншир от Лутън за £30 000.

"Чарлз каза на Хари да дойде без Меган. Принцът неохотно се съгласи, след като баща му го увери, че Кейт също няма да присъства... Хари нямаше представа какво се случва в Балморал, когато самолетът му излетя." Според автора принцът е научил за смъртта на Елизабет II от новините на BBC News.

"Хари беше смазан. Връзката му с кралицата беше всичко за него. Тя би искала той да знае за това, преди целият свят да разбере. Можеха да изчакат още малко, но никой не уважи желанията му", пише Скоби . Дворецът твърди, че кралят се е опитал да се обади на Хари, докато е бил във въздуха и след това лично е информирал сина си за смъртта на Елизабет II.

"Когато Хари пристигна в Балморал, принцеса Ан го поздрави топло и го заведе до покоите на кралицата, където той успя да се сбогува с нея насаме. Принцът се надяваше да види баща си, за да изрази съчувствието си, но беше информиран, че Чарлз, Уилям и Камила вече са заминали за резиденцията на Биркхол. Още веднъж, Хари получи "плесник", бъдейки игнориран. Той реши, че няма смисъл да остава в Шотландия и си резервира възможно най-ранния полет с British Airways."
Принц Хари: „Spare“ е необработен разказ за „доброто, лошото и всичко между тях“

Вижте повече

Принц Хари: „Spare“ е необработен разказ за „доброто, лошото и всичко между тях“

„Чувствам, че съм точно там, където трябва да бъда и точно където семейството ми трябва да бъде. Не мисля, че бих могъл да напиша тази книга...