Вълшебствата на матовото червило

Добре дошла във вълшебния свят на устните, където главната роля е отредена на матовото червило!

 
 

Добре дошла във вълшебния свят на устните, където главната роля е отредена на матовото червило!

Сигурни сме, че имаш поне едно в несесера си с гримове, но възползваш ли се от всичките му невероятни качества? Колко добре познаваш света на вълшебните матови червила? И изобщо знаеш ли какво се крие в този невероятен свят, привилегия на нас жените?

Следват въпроси, като: нанасяш ли правилно любимото си червило? Избираш ли подходящото за твоите устни? Знаеш ли с какво превъзхожда бляскавите си роднини? И още много, много други актуални въпроси, чиито отговори, разбира се, имаме! И които с радост ще споделим с теб, за да вдъхнеш нов живот на матовото си червило.

В основата на всяко червило стоят различни видове восък, масла и оцветяващи пигменти, но различното при матовите е, че в състава им процентът на восъка е по-висок от този на маслата. Матовото червило съдържа повече силициев диоксид, отколкото червилата с блясък или кремообразна текстура, а точно този компонент осигурява на устните страхотния матов ефект, абсорбирайки излишната влага и себум.

Митовете и легендите за матовите червила, които са широко разпространени, основно са определяни като "кралици на сухите устни" (което трябва да си признаем, че никое cosmo момиче не би искало, нали?!). Да, така е, съставът на матовите червила често изсушава устните, но се оказва, че това е решим проблем и NL Beauty не само са се справили безупречно с него, а и умело превърнаха българските продукти в синоним на качество.

Матовите червила могат да изглеждат по различен начин на устните, затова е много важно дали го нанасяш правилно. Трябва да знаеш и, че матиращите червила могат да оставят напълно суха повърхността на устните ти или да й осигурят леко сатенено покритие - всичко зависи само от теб и твоя избор на червило.

В условията на глобалната пандемия се сдобихме с нов аксесоар, който е неизменна част от ежедневната ни визия, а това наложи и промяна в грим тенденциите към засилен интерес и подчертаване на грима само в областта на очите, тъй като носът и устата ни са покрити с маска. Това е и причината много от нас да не нанасят червило с довода, че няма абсолютно никакъв смисъл да си сложат червило, което ще се изтрие само след секунди в маската.

Е, с матовите червила въпросът съвсем не стои така.

Топ 3 на преимуществата на матовото червило

► Отличава се с по-висока издръжливост

Матовите червила безспорно са по-дълготрайни. Ако червилото с блясък трябва да се подновява след всяко хранене или отпиване, тогава матовото червило ще оцелее почти цял ден, без никакви следи от избледняване или изтриване в предпазната маска.

► Матовото червило не се размазва

Продуктът буквално „замръзва“ на устните ти. И не е нужно да проверяваш на всеки половин час дали червилото се е размазало, или изтрило напълно. Матовите червила ти осигуряват наистина неустоима визия с дълготраен ефект.

► Цветът на стика отговаря изцяло на действителния цвят на червилото

Що се отнася до червилото с блясък, никога не можеш да прецениш със сигурност как точно то ще изглежда върху устните ти. В случая с матовите нюанси, цветът, който виждаш на опаковката, е същият, който ще нанесеш и на устните си. И така шансът да бъдеш неприятно изненадана, след като вече нанесеш избрания от теб цвят, е много, много малък.

!!! За какво да внимаваш: Имай предвид, че тъмните матови червила създават визуалното впечатление за намаляване на обема на устните, докато светлите, правят точно обратното – придават обем.

За да се потопиш изцяло в магията на невероятните и изкусителни червила на NL Beauty, посети ⇒ www.NLBeauty.bg