Всички спешни секс проблеми: под контрол

Разбираме те.

Ето ги грамотните отговори на всички твои безсрамни въпроси, които не смееш да зададеш на глас.

Възможно ли е пенисът да удари маточната шийка по време на секс и ако е така, това безопасно ли е?

Отговор: Имайки предвид, че вагината е дълбока средно 9,5 см и средният размер на пениса в ерекция е дълъг 13 см, отговорът е да, напълно е възможно. Казвайки това, вагината се удължава при възбудено състояние (колкото повече, толкова повече – нали знаеш!) и пенисът всъщност не може за проникне в матката ти. Така че „по принцип, нищо лошо не може да се случи“, казва д-р Соня Йен, изпълнителен директор и съосновател на доставчика на протовозачатъчни средства Pandia Health и доцент по клинична медицина в Стандфордския медицински университет. Всъщност някои жени могат да изпитат оргазъм с цялото си тяло при стимулация на шийката на матката. Ако обаче позата по гръб с високо повдигнати крака е болезнена по какъвто и да е начин, помоли партньора си да се отпуснете за малко или да смените позата с такава с по-плитко проникване, например с мисионерската. Ако забележиш кръвотечение, отбелязва д-р Йен, посети възможно най-скоро гинеколога си.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

С гаджето ми сме заедно повече от две години и единственият начин, по който получавам оргазъм, е, когато той трие пениса си във вагината ми, докато нося „стимулиращо“ бельо. Правим ли грешка по време на секс?

Отговор: Не бихме казали „грешка“, но ето съвет от секс експерта Емили Морс, домакин на радио шоуто СириусЕксЕм и подкаст Секс с Емили: „Причината да получаваш оргазъм при горната техника най-вероятно е от триенето, което усещаш върху клитора си. За повече такива стимулации по време на секс, когато си отгоре, потривай дупето си по дължината на члена му, докато той получи ерекция.“ Можеш също да държиш вибратор върху клитора си по време на секс или да носиш вибриращо бельо, когато той трие пениса си във вагината ти, за да подсилиш онези приятни усещания още повече.

Като жена как да зная, че наистина се възбуждам?

Отговор: Ако мислиш за секс, това е доста добро начало. Мозъкът ти – най-големият сексуален орган на твоето тяло, има решаващо значение за това нещата да се случат. И така, знаците на възбуда могат да са различни при всяка жена, казва Морс. „Можеш да забележиш, че зърната на гърдите ти и клиторът ти набъбват“, обяснява тя. И благодарение на по-големия приток на кръв към ерогенните ти зони, кожата ти порозовява и започваш да изпитваш гъделичкащо, затоплящо усещане между краката. „Понякога можеш да забележиш, че там долу е доста мокро, но ако не е, не го приемай като знак, че не се възбуждаш.“ Всички сме различни.

Има ли играчка, която може да използвам вместо пръстите ми, за да стимулирам простата на моя партньор?

Мастурбиране за този изпълващ простатен оргазъм? Браво и на двамата – мъжете могат да получат наистина мощни оргазми от простатата си – жлеза, разположена между пикочния мехур и пениса. Тя е най-достъпна през „задната му врата“ и „жената, която използва играчка за простатата на партньора си, наистина може да промени начина, по който той преживява секса“, казва Тино Дитрих, изпълнителен директор на марката секс играчки Ella Paradis. Той предлага вибриращ масажор на простатата, който е достатъчно дълъг, за да стигне до P-точката му, и е достатъчно стимулиращ, за да го възбуди повече, отколкото пръстите ти. Ако това звучи малко в повече, Дитрих предлага да опитате анална тапа, с която може да уцелите правилното място, без да използвате ръцете си.

Досега съм била само с мъже, но напоследък забелязвам, че се заглеждам също по жени. Как мога да тествам връзка с жена, ако не съм сто процента сигурна как се чувствам?

Браво на теб, че не искаш да си играеш с нечии чувства. Това е добър начин на мислене, както с мъжете, така и с жените: „Когато намериш някоя, която предизвиква твоя интерес, помоли я тя да направи планове“, казва Морс. „Тогава я уведоми, че изследваш сексуалността си и че я намираш привлекателна.“ Това определено ще даде начало на интересен разговор. Докато двете се опознавате, бъдете открити. „Независимо дали ще намериш просто нова приятелка, или сексуален партньор, ти ще научиш неща за себе си“, казва Морс.

Колко пикантна е твоята вагина?

Вижте повече

Колко пикантна е твоята вагина?

Гореща ли е V-зоната ти?