Всичко, което трябва да знаеш за микроблейдинга

Не харесваш тънките си вежди и всячески се опитваш да ги промениш. Изпробвала си какво ли не: сенки, моливи , пигменти и други, но нищо не ти харесва. Ние имаме решение за теб и то се нарича микроблейдинг.

 
 

Не харесваш тънките си вежди и всячески се опитваш да ги промениш. Изпробвала си какво ли не: сенки, моливи, пигменти и други, но нищо не ти харесва. Ние имаме решение за теб и то се нарича микроблейдинг.

►►► 13 причини защо веждите ти изглеждат зле

Лятна парти визия - бляскави вежди (снимки в галерията долу):

Галерия: Лятна парти визия - бляскави вежди

Виж всички снимки

Става въпрос за постоянно третиране, което кара веждите ти да изглеждат по-дебели. На пръв поглед може да ти звучи и изглежда страшно, все пак се лишаваш от истинските си вежди, за да се сдобиеш с татуирани, но истината е, че тази процедура крие огромни предимства. Ние ще ти споделим всичко, което трябва да знаеш, преди да се впуснеш в това приключение.

1: Микроблейдингът е техника на татуиране

За разлика от нормалните татуировки, при микроблейдинга се имплантира специален пигмент под кожата с ръчен инструмент вместо с машина. Линиите имитират истински косми.

2: Изисква се предварителна подготовка

Избягвай да консумираш алкохол и ретинол една седмица преди процедурата. Ретинолът прави кожата по-чувствителна, което я кара да кърви малко повече от обичайното.

3: Не боли толкова много

http://www.cosmopolitan.bg/krasota/13-prichini-zashto-vejdite-ti-izglejdat-zle.html

Някои хора изпитват по-силна болка, други по-слаба. Усещането се равнява на леко убождане с игла.

4: Грижата за веждите е съществена

През първата седмица трябва да пазиш веждите си от влага и от вода. Сърбежът и зачервяването са нормални фактори и могат да бъдат облекчени с вазелин.

5: Трябва да повтаряш процедурата

В зависимост от типа на кожата и начина на живот, обикновено трябва да посещаваш специалист на всеки 6 месеца.