Време за шопинг: 6 правила, които ще ти спестят пари

Не забравяй да си спомниш за тях, когато тръгнеш по магазините следващия път!

 
 

Съставихме 6 основни правила за практично пазаруване, които ще ти спестят ненужните разходи и безсмислените покупки. Не забравяй да си спомниш за тях, когато тръгнеш по магазините следващия път!

1. Избягвай масовите модели

Ако видиш един и същ модел на пола, дънки, панталони или нещо друго, и имаш впечатление, че това е конспирация на магазините, има голяма вероятност това "модно" нещо вече да е извън модата. Веднага щом дадена дреха се появи по едно и също време във всички магазини трябва да знаеш, че този модел най-вероятно е остарял като тренд.

Виж коя модна тенденция отговяаря на годината, в която си родена (снимки долу):

Галерия: Модни тенденции от годината, в която си родена

Виж всички снимки

2. Пазарувай с мярка

Не купувай неща, които са много евтини. Това е проблемът на повечето жени: те падат в капана и купуват неща за „без пари“, а след това не знаят как да ги комбинират. Те просто са заслепени от достъпността.

3. Не повтаряй

Нямаш нужда от 10 чифта дънки, 10 абсолютно еднакви бели ризи, поли и т.н. По-добре да заложиш на качеството, а не на количеството.

4. Провери издръжливостта

Обърни внимание на качеството и помисли колко пъти можеш да носиш дадената дреха. Направи 20-секунден тест: стисни тъканта в юмрука си и след това погледни какво е станало ... Точно така ще изглежда в стрес зоните - бедрата, слабините, лактите, коленете.

►►►5 неща, които правят визията ти трагична

5. Направи списък

Преди да тръгнеш на шопинг, направи списък с необходимите неща. Просто не разчитай на списъци от интернет! Те нямат нищо общо с теб. Направи списък на това, от което имаш нужда, така, както правиш преди да тръгнеш към супермаркета. Не се поддавай на допамина, който нахлува веднага щом пристъпиш прага на любимия си магазин! Той е виновен за еуфорията, в която изпадаме по време на разпродажби и естествено, за безрасъдните ни покупки!

6. Вземи „самотните“ си дрехи, когато тръгнеш по магазините

Не забравяйт да вземеш дрехата си, която няма с какво да я комбинираш. Например, имаш пола, но за нея ти трябва горна част. Вземи тази пола и я пробвай с различни блузи, топове, ризи...в съблекалнята. Работи с очите, в този момент паметта няма да ти помогне! Проверено е!