Въпросите, които не бива да задаваш на половинката си. Никога!

Какво да не питаш, ако искаш да получиш честен отговор? Тези 6 въпроса със сигурност.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Да, много е важно да си искрена и открита пред половинката си, за да имате хубава и здрава връзка, но все пак (преди всичко) не бива да забравяш, че сме хора и понякога има теми, ситуации и неща, които е по-добре да си останат несподелени. Не защото е хубаво да имате тайни един от друг, а защото понякога премълчаната истина е по-полезна от суровата и болезнена истина. Или - има теми, които ако се обсъдят само могат да развалят даден момент или да ви натоварят негативно. Струва ли си?!

№1: "Красива ли съм?"

Кошмарен въпрос от гледна точка на внезапно изпитание на чувствата. Стотици пъти си получавала положителен отговор на него с думи и действия, и да го задаваш отново, дори и с досадно наивни интонации, е доста неестествено. Отговорът ще бъде подходящ. Ако имаш нужда от морална подкрепа, кажи си директно. Поне такова искане звучи честно и не прилича на таен вход към странно имение, пълно с криви огледала и интелектуални загадки...

15 въпроса, на които мъжете не отговарят честно

Вижте повече

15 въпроса, на които мъжете не отговарят честно

И мъжете лъжат, даже повече от жените - виж какво най-често премълчават!

№2: "Ще ми изневериш ли някога?"

Интересно какво се очаква в отговор? „Да, може би“ или „Не тази година“? Въпросът е от онези, които създават проблеми там, където (все още) ги няма, защото предателствата не се планират предварително. Обичате се, вярвате си един на друг, спазвате споразуменията за това какво е приемливо във вашата двойка и какво не – и бъдете щастливи с това. Политиката на "отворен достъп" по отношение на електронните комуникации е сигурна стъпка към абсолютна прозрачност в отношенията, на която двойките се решават от голяма любов. Опитайте, изведнъж ще ви хареса и ще премахне ненужните въпроси.

№3: "С мен ли си правил най-добрия секс в живота си?"

Да, глупаво, но наистина интересно, дори и никога да не питаш за това. Вариант на отговор: „Разбира се, с теб. И ти, надявам се, също с мен... Въпреки че тогава, в Бали, през 2010 г.... Луд купон, море от уиски и още не те познавах... Как може да се сравни това?" Справедливо. Освен това имаш свои собствени истории за екзотични курорти и няма нужда да измервате страстта си с минали приключения.

Тайните, които мъжете пазят [дори, когато са влюбени]

Вижте повече

Тайните, които мъжете пазят [дори, когато са влюбени]

Убедихме няколко щастливо обвързани мъже да си признаят какво никога не биха споделили с половинките си и останахме шокирани, че едновременно с гадостите, те разкриха и...

№4: „Ако аз съм най-доброто, кое или кой е на второ място?“

Глупав въпрос за книгата на рекордите. Нали не искаш той да прегледа целия списък, да оцени опциите, да докладва за плюсовете и минусите и да ги подреди по места? Защото може, ако трябва. Не? Е, добре.

№5: "Обичаш ли ме?"

Той вече ти го е казвал. Много пъти. И ти го обичаш ужасно много. Така че не задавай безсмислени въпроси, които загатват за категоричен отговор, а кажи директно, че искаш да чуеш „Обичам те“. И ако наистина се съмняваш, защо питаш? Какво очакваш да чуеш?

Снимка: iStock
Снимка: iStock

№6: „Ще си намериш ли друга, ако нещо се случи с мен?“

Очакван вариант: „А ти как би постъпила?". Нали не мислиш, че е с теб само защото ти си най-красивата и невероятна и няма повече такива на света? Ясно е, че никой от вас не би дал обет за безбрачие и самота до края на живота си, ако нещо се случи с другия. Да попиташ това е като да си на райски плаж, да се наслаждаваш на слънцето и да отпиваш любимия си коктейл и изведнъж да кажеш: „Не забравяй, че все пак и двамата ще умрем някой ден!“. По-добре е да отидеш на вечеря или йога сприятелка или с партньора си, така че този въпрос да загуби своята стабилна форма.

5-те изкушения, които заплашват връзката ти

Вижте повече

5-те изкушения, които заплашват връзката ти

Как да си останеш щастливо влюбена!