Внучката на Джо Байдън вдигна скъпа сватба в Белия дом

Събитието е доста скъпо. Според CNN с организацията се е заела компания, чиито цени започват от 300 000 долара.

Наоми е най-голямата внучка на настоящия президент на САЩ. Тя е кръстена на покойната си леля, дъщеря на Байдън от първия му брак, която загива в автомобилна катастрофа през 1972 г.

© Getty Images

28-годишната Наоми каза ДА на 25-годишния Питър Нийл. Сватбата се състоя в Белия дом. Булката мина по пътеката в рокля на Ralph Lauren от дантела шантили под звуците на песента Bitter Sweet Symphony на британската група The Verve. Тя беше придружена от родителите си Хънтър Байдън и Катлийн Буле. Влюбените си размениха клетви за вярност на Южната поляна, заобиколени от около 250 гости.

Събитието е доста скъпо. Според CNN с организацията се е заела компания, чиито цени започват от 300 000 долара.

Наоми е най-голямата внучка на настоящия президент на САЩ. Тя е кръстена на покойната си леля, дъщеря на Байдън от първия му брак, която загива в автомобилна катастрофа през 1972 г. Момичето завършва юридическия факултат в Пенсилвания. Именно там тя се запознава с Питър, който сега работи в Правния център за вътрешна сигурност на Джорджтаунския университет.

Това е деветнадесетата поред сватба, която се провежда зад стените на президентската резиденция. Последният път беше през 2013, когато личният фотограф на Барак Обама Пийт Соуза и любимата му Пати Лиз се ожениха.

Церемонията се състоя в навечерието на рождения ден на американския лидер, който на 20 ноември навърши 80 години. Някои интернет потребители са на мнение, че датата не е избрана случайно и че по този начин Джо Байдън иска да отклони вниманието от възрастта си.

Наскоро семейството на друг американски политик вдигна сватба. Най-малката дъщеря на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп Тифани (тя е съученичка на Наоми) се омъжи за ливанско-американския бизнесмен Майкъл Булос.

Джо Байдън заяви, че е болен от рак

Вижте повече

Джо Байдън заяви, че е болен от рак

Президентът на Съединените щати каза, че причината за рака е замърсяването на околната среда в района, където е прекарал детството си.