Внучката на Елизабет II се омъжи за барман

Във Великобритания днес е голям празник: внучката на Елизабет II – Юджийн, се омъжи за любимия си Джак Бруксбанк.

Във Великобритания днес е голям празник (отново): внучката на Елизабет II – Юджийн, се омъжи за бившия барман Джак Бруксбанк.

Днес цяла Великобритания празнува: внучката на кралица Елизабет II каза „да“ на любимия си – бивш мениджър на нощен клуб, Джак Бруксбанк.

Защо стилът на Меган Маркъл е обект на обожание? Разбери от галерията долу.

Галерия: Меган Маркъл: всички обожават стила й!

Виж всички снимки

►►►Припомни си любопитните факти от сватбата на Меган и Хари.

На празника присъстваха всички членове на семейството, освен съпругата на принц Чарлз: херцогиня Корнуолска. Тя си имала други планове за този ден.

Ето и някои любопитни подробности от великия ден и за присъстващите на него величия.

  • → Юджийн е жената, която наричат „усмихнатата принцеса“. Въпреки нелекия си живот до този момент: тежкия развод на родителите й, здравословни проблеми и операция на гръбнака, макар името й да се споменава много по-рядко от това на Кейт и Меган, и то основно, за да бъде критикувана – тя е позитивна и лъчезарна.

  • → Част от шаферите бяха принц Джордж и принцеса Шарлот, както и дъщерята на Роби Уилямс – шестгодишната Теодора.

  • → На сватбата на Меган и Хари през 2018 на службите за безопасност беше платено около 40 милиона долара. За церемонията на Кейт Мидълтън и принц Уилям сумата беше малко по-скромна – 32 милиона първоначално, но в крайна сметка, като теглиха чертата, тя набъбна на 34 милиона.
    Макар много от поданиците на кралицата да са съгласни, че сигурността в този момент е от изключително значение, през август от това разточителство се заинтересуваха членовете на британския парламент. Крис Уилямсън нарече тези суми „дързост“.

  • → По-рано беше съобщено, че пищната сватба на Юджийн и Джак ще струва на британския данъкоплатец около 2 милиона паунда, макар и по първоначални сведения обявената сума да беше 750 000 паунда. Е, корекции по бюджета често се налагат.

  • → Въпреки всички атрибути от разкошната кралска сватба, като роклята, церемонията и празничния банкет, най-скъпото удоволствие си остана безопасността на участниците в събитието и гостите.

  • → Принцесата облече рокля с отворен гръб на Peter Pilotto преднамерено: тя избра тази визия, за да се вижда белегът на гърба й: на 12 години тя прекарва операция по коригиране на гръбнака, изкривен от сколиоза. С този жест тя иска да подкрепи движението за бодипозитивизъм: хората не трябва да се срамуват от белезите си.

  • → А най-добрият тоалет е избран. Този път наградата за него грабна Кара Делевин в женствената версия на класическия смокинг, с остроноси черни обувки на високи токчета и...клечка за зъби в устата.