Внимание! Ретроградният Меркурий вече е тук

Ретроградният Меркурий започна вчера (22 август) и ще продължи до 16-и септември. Ето защо този период е опасен.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

През целия август можеш да усетиш влиянието на ретроградната Венера, а ето и новото изпитание – на 22 август планетата Меркурий ще започне обратното си движение.

Меркурий минава в ретроградна фаза за трети път през 2023 г. и ще остане в това състояние до 16-и септември. Но, най-важното е да не се нервираш. Важно е да запомниш, че на първо място обратното движение на всяка планета е повод да се върнеш назад, да прегледаш минали ситуации, да коригираш допуснатите грешки и да завършиш прекъснати ситуации.

Астролозите дават конкретни насоки за това как да преживееш този период, на какво да обърнеш внимание и какви действия да избягваш.

Този път Меркурий се разгръща в знака на Дева. В този знак той ще бъде доста силен и мощен, но ретроградното движение му дава силно изразяване.

Най-опасните дни се очакват от 16 до 24 август: през този период трябва да бъдеш особено внимателна, когато шофираш, независимо какво шофираш - има голяма вероятност от инциденти, конфликти на пътя, както и повреда на автомобила. Меркурий ще изкриви области, свързани с комуникацията, ученето, здравето. Така че, ако решиш да се подложиш на медицински преглед, допускат се погрешни диагнози и затова трябва да се консултираш с няколко специалисти.

Освен това планетата ще контролира паричната сфера и тук могат да възникнат трудности по финансови въпроси, документи и работни процеси - преди да фиксираш някакви споразумения, трябва внимателно да провериш всичко.

Като се има предвид времето в небето, а именно едновременното ретроградно движение на Венера и Меркурий, може да почувстваш уязвимостта на самочувствието ти. Тук също си струва да обърнеш внимание на паричните въпроси: разпределяне на дългове, плащане на всичко онова, което чака от дълго време, защото тези проблеми ще окажат натиск и ще попречат да се наслаждаваш на живота и да се чувстваш комфортно. И двете планети дават възможност за коригиране на грешки, свързани с финансите и попълване на жизненоважни ресурси. Ако се чувстваш претоварена, насочи цялата си енергия към повишаване на настроението и правене на неща, които носят радост и вътрешно удовлетворение.

Какво не бива да правиш?

Не трябва да купуваш превозни средства, защото след известно време може да започнат повреди или проблеми с документите. Въздържай се от заеми - може да има трудности с изплащането. Избягвай да планираш скъпи пътувания - има опасност от разочарование и разминаване между очакванията и реалността. Също така не бива да тръгваш на спонтанно дълго пътуване - има голяма вероятност от конфликти по пътя.

Какво е добре да правиш?

Този период ще бъде отличен момент да подредиш документите, да коригираш грешки в тях или да добавиш някои нови неща. Време е да се отървеш от дълговете и да се освободиш от ненужните грижи. Струва си да ремонтираш домакински уреди или кола (премини диагностика, ако визуално всичко е наред). В самото начало на академичната година трябва да издърпаш всичките си "учебни" ангажименти и да не провокираш появата на нови. Погрижи се за себе си: твоето здраве, външен вид, позволи си да си починеш. Периодът на ретрограден Меркурий също ще бъде подходящо време да се откажеш от вредните навици и да се доближиш до здравословния начин на живот.

Свикнали сме да смятаме ретроградния Меркурий за истинско нещастие, приближаване на проблеми и разочарования, но всъщност този период ни дава възможност да подобрим живота си, да обърнем внимание на себе си, за да чуем и разберем истинските желания и чувства. Използвай този период правилно, погрижи се за себе си и се отърви от онези ситуации, които все още ти пречат да се придвижиш лесно към бъдещето.
Тест: Какво ти липсва, за да си напълно щастлива

Вижте повече

Тест: Какво ти липсва, за да си напълно щастлива

Ретроградният Меркурий е тук, но това не пречи да си щастлива! Вземи се в ръце, направи нашия тест и подреди живота си.