Винотерапия за красота

Винотерапията помага за отстраняване на целулита.

Винотерапията е комплекс от процедури с все по-нарастваща популярност в съвременните спа центрове. Базирана е върху използването на грозде и неговите производни (като гроздови семки, люспи, лозови листа и стъбла и вино) и служи за лекуване и подмладяване на организма, подобряване на кръвообращението, помага за отстраняване на целулита и за отслабване.

 

 

Произходът на модерната винотерапия може да бъде проследен във Франция, в началото на 1970 г. когато фармацевтът Джоузеф Веркаутерон открил, че гроздето е богато на полифеноли и има благоприятно въздействие върху кожата. От тогава, в допълнение към пиене на чаша вино за здравето на сърцето, винотерапията се превърща в модна тенденция в спа индустрията. Но още в древни времена жените в Древен Рим се наслаждавали на вани с прясно червено вино. В Древна Гърция също поддържали здравето и красотата си с червено вино с добавени билкови екстракти. Хипократ използвал “божествената напитка” за тонизиране на организма и срещу анемия.

 

Винотерапията е, че тя стимулира синтеза на колаген и подпомага здравината на капилярите. Използването на вино и винени продукти действа успокояващо на кожата и подпомага анти-възпалителните процеси. Винотерапията може да ускори лечението и дори стимулира растежа на нови клетки, регулира омазняването и стяга порите.

 

Броят на желаещите клиентки в салоните за красота, които търсят винотерапия, непрекъснато расте. В Аржентина например козметолозите използват кремове на основата на божествената напитка, с които освежават и подмладяват кожата на клиентките си. След използването на почистващ крем на винена основа, козметолозите нанасят винена маска, която стяга и подхранва кожата на лицето, прави я еластична и здрава. А подобна винена маска, поставена на гърдите, им придава още по-красива форма. Същият ефект се постига и когато се сложат кубчета замразено червено вино.

 

Винотерапията е идеално средство и в борбата с целулита и бръчките, овлажнява кожата и облекчава напрежението в мускулите. Подобрява кръвообращението. Хидромасажни вани се пълнят с вода, в която се сипва вино или специален екстракт от червено грозде. Също така във ваната се слагат и семки, листа и люспи на грозде, лечебни билки, ароматни и етерични масла, които тонизират организма, засилват сетивата и отпускат духа и тялото.