Виктория Бекъм нанесе сериозен удар на Стела Маккартни

Враждата помежду им вече не е толкова тайна и прикрита!

48-годишната Виктория Бекъм и 50-годишната Стела Маккартни се борят ожесточено за своите модни линии. Британските дизайнери воюват помежду си заради високата конкуренция (и то отдавна).

Новият скандал, който назрява между двете модни икони е фактът, че дизайнерката Джейн Хау напуска линията на Маккартни, за да работи с Виктория. Запознати твърдят, че Бекъм примамила модния дизайнер с по-изгодни условия. Джейн е третият дизайнер, който напусна Стела заради Вики.

Галерия: Виктория Бекъм от началото на кариерата й до...

Виж всички снимки

„Преди две години Маккартни беше ядосана, защото Бекъм нае бавачка, чиито услуги се ползваха от нейния приятел. В същото време децата на Виктория и Стела са близки приятели. Дори самите те са близки извън дизайнерските сфери, но професионалното съперничество помежду им е на най-високо ниво“, казва близък до дизайнерите.

Припомняме, че заедно те постигнаха безпрецедентен успех в света на модата чрез упорит труд и талант. Виктория и Стела се уважават, но в същото време не понасят съперничеството в работата. „Стела има чувството, че много от знаменитостите, които е обличала, са я напуснали и сега носят дрехите на Виктория. А в офиса на Маккартни всички обсъждат факта, че Джейн я няма. Хау е невероятен стилист, но работи като фрийлансър. Така че е малко вероятно тя напълно да изостави Стела в името на Виктория. Но за Маккартни това ще си остане сериозен удар“, разказва близък на Стела пред The Sun.

Галерия: Как изглеждат любимите ти модни дизайнери

Виж всички снимки

Съперничеството им завладява мнозина. Хората, които общуват тясно и с Виктория, и със Стела, са изненадани – как може да са приятелки, но в същото време да се състезават толкова много в работата си.

Освен това и двете жени не могат да понесат идеята да бъдат изправени една срещу друга. Виктория и Стела признават, че техните фирми са конкуренти, но самите те наричат това „здравословна конкуренция“.