Виж своя дневен хороскоп за 21.10.2017

виж какво казват зведите за теб!

Хелзинки е столицата на Финландия - родината на Дядо Коледа, който живее в Лапландия. Хелзинки е красив по всяко време на годината, но по-добре иди и го виж в малкото топли месеци там или носи дрехи тип като за Северния полюс.

Любопитни факти за Финландия:

Първият браузър идва от Финландия. 

Много народи претендират за собственост върху създаването на интернет, но финландците са първата нация, на която хрумва идеята да го сподели в обществото. Пуснат през 1994 г. от трима студенти по технологии, Erwise е първият интернет браузър с User Interface. През 2010 г. Финландия стана първата страна в света, която постанови, че достъпът до интернет е законно право на жителите й.

Има голф клуб на граница на Швеция и Финландия: половината дупки са в едната страна, а другата половина в другата. 

Green Zone или Tornio Golf Club е едно от най-уникалните голф игрища с 9 дупки във Финландия и 9 дупки в Швеция.

►►►Разбери какво казва дневният си хороскоп и какво вещаят звездите за теб!

Глобата за превишена скорост се определя според заплатата на нарушителя.

Във Финландия, глобата за превишена скорост се базира на два фактора: тежестта на нарушението и доходите на водача. Най-голямата глоба за превишена е скорост е издавана на Jussi Salonoja в Хелзинки през 2003г. Неговата глоба била от 170 000 евро за шофиране от 80 км/ч при ограничение от 40 км/ч.

В държавата има повече хеви метъл банди на глава от населението, отколкото във всяка друга страна по света.

Във Финландия има повече сауни, отколкото автомобили.

В страната се намират и някои от най-странните подобни съоръжения, разположени на невероятни места – като например в кабинков лифт или на кораб.