Видовете червило и твоят характер

Кажи ни какво червило харесваш и ние ще ти кажем какъв е твоят характер!

 
 

Дали ще избереш огнено червено, класическо бордо или натурално прасковено, всеки нюанс червило разкрива много за твоята личност, казва модния психолог Карън Пайн, автор на книгата „Mind What You Wear”.

 

Авторката използва психологията на модата и познанията си по теория на цветовете, за да обясни как с избора на червило жените несъзнателно издават какви характери са.

Психоложката анализира седемте най-разпространени цветове в палитрата на червилата.

Червено – страст, енергия и действие. Жените, които носят червено червило са смели, уверени и сексапилни. Една от най-отличаващата се почитателка на този цвят сред звездите е 25-годишната Тейлър Суифт.

Пурпурно – любителките на този цвят са творци. Те обичат приятните разговори и обикновено действат на хората като просветление. Този оттенък внушава изтънченост и неповторимост. Фенки на този нюанс са Чарлийз Терон и Риана.

Ярко розово – цветът на невинността. Електрическата версия на розовото обаче изпраща смесени сигнали за желание за близост и прикритост. Жените с такова червило често са объркани или просто не могат да намерят себе си. Ема Стоун превърна ярко розовото в тенденция през 2013 г.

Коралово – ентусиазъм, игривост и баланс. Жените , които избират кораловото, искат да бъдат забелязани, знаят къде отиват и бързат натам.

През 2013 г. Джесика Алба изуми всички на червения килим с матови коралови устни и зашеметяваща рокля на Оскар де ла Рента.

Бордо – сила и загадъчност. Жените с влечение към този цвят червило не се разкриват веднага. Ще ви трябва време, за да ги опознаете. Ако искате връзка с такава жена, бъдете търпеливи. Дженифър Лопес наложи тенденцията през 2012 г. Три години по-късно тя се появи със същата визия на раздаването на наградите „Тони”.

Телесно – уязвимост и откритост. Жените с естествени устни са готови да дадат сърцето си, те са отворени към света и нямат какво да крият. Кери Уошингтън е овладяла изкуството на „голите” устни.

Без червило – жените, които са склонни да не носят нищо на устните си търсят открит и честен човек, защото не искат да играят игри”. 43-годишната Гуинет Полтроу често споделя снимки в Инстаграм без грам червило.