Вежди като опашка на рибка – да или не?

Щом е хит в Instagram, значи си струва да се опита!

 
 

Ако преди 10 години ни бяха казали, че най-голямата тенденция в света на красотата ще са веждите, не бихме повярвали.

Но ето ни тук. Миналата година ни донесе десетки идеи за оформяне на веждите, коя от коя по-странни.

Разгледай най-странните тенденции при веждите за 2017-а в галерията долу:

Галерия: Еволюцията на веждите през 2017 година

Виж всички снимки

Да, драконовите вежди или вълнообразните изглеждаха смехотворно, но Instagram блогърите се надпреварваха да ги изпробват. И тъкмо си помислихме, че са се укротили и – хоп! – поредната налудничава идея – вежди като опашка на риба, пристигна с приливната вълна.

A post shared by Huda Kattan (@hudabeauty) on


„Вежди като опашка на риба. Коя ви харесва повече?“, написа тя, отбелязвайки, че снимките са компютърно обработени и оригиналния създател на тенденцията е Стефан (@skyzeditz).Преди няколко дни, бюти гуруто Худа Катан, основателката на Huda Beauty, публикува три свои снимки, чиято извивка е рязко извита нагоре.

Да, Худа всъщност не е обръснала и оформила веждите си по този начин. Но след десетминутно гледане на снимките, леко започваме да се убеждаваме, че може би си струва да пробваме идеята. Най-малкото изглежда страшно секси.

В галерията долу ще видиш още 10 престъпления, извършени срещу веждите:

Галерия: 10 престъпления, извършени срещу веждите

Виж всички снимки

Стефан първо публикува снимки на веждите като опашка на риба преди около седмица. Публикацията му бързо събра 11 000 харесвания и ето така се роди нова тенденция в Instagram. Побързаха да я изпробват както гримьори, така и обикновени момичета.

A post shared by Kayla Sanchez (@kaylajsanchez) on

„Видях, че една от участничките в „Следващият топмодел на Америка“ има белег в края на едната си вежда и помислих, че недостатъкът изглежда много привлекателно“, споделя той пред MarieClaire.com. - Създадох с Photoshop преувеличена и по-драматична визия върху лицето на Huda. Заприлича ми на опашка на риба. След това, Худа публикува снимката на нейния профил и веждите се превърнаха в огромен тренд, който всеки иска да пробва.“

►►► 10 въпроса за оформяне на веждите и оформянето им

A post shared by Awo (@ms.awo) on

Естествено, бръсненето на веждите, за да се получи разстояние не е новост. През 90-те години беше изключително популярно, особено сред мъжете и хип-хоп средите.

A post shared by SkyzEditz - Stefan (@skyzeditz) on

Ако все пак решиш да си спретнеш едни вежди като опашка на риба, това ще изисква много прецизно оформяне и работа със самобръсначката. Май е по-добре просто да направиш като Стефан и да използваш Photoshop. Успех!