Вдъхновението "нов маникюр"

Преди броени дни в Пловдив с церемония в спортно-елегантен стил бяха отличени най-добрите маникюристи и педикюристи у нас.

 
 

Преди броени дни в Пловдив с церемония в спортно-елегантен стил бяха отличени най-добрите маникюристи и педикюристи у нас.

На прага на настъпващата есен идват идеите за ново вдъхновение за теб и твоя маникюр от отличените работи на победителките в националния конкурс „Годишни награди EMILY 2021“ Елица Енчева (I място в категория „Маникюр“) и Анелия Станчева (I място в категория „Дизайн маникюр“). Конкурсът приключи на 17 септември с официална церемония и връчване на награди.

Младата и талантлива актриса от Драматичен театър Пловдив – Патриция Пъндева бе първи водещ на събитието. (Случайно или не - самата Патриция отбеляза, че организаторът на конкурса „Стар Нейлз - България“ е кръстил на нея новия си цвят гел лак SNB Professional, произведен специално за събитието).

Конкурсът „Годишни награди EMILY“ се очертава като едно от малкото състезания в бранша с толкова публичен характер и даващ сцена на всички маникюристи и педикюристи в страната да покажат своите умения не само пред клиентите си, но и пред по-широка аудитория.

Организаторите отбелязват, че самият факт, че всичко се случва онлайн е достатъчно показателен, че конкурсът отваря нова страница в книгата на този тип състезания у нас.

Церемонията се състоя при спазване на всички мерки за безопасност и въпреки това за „Авънгардън EMILY парти“ със сигурност дълго ще се говори в салоните за красота в България.

Вечерта бе открита от Борислав Атанасов и Румяна Хаджиева - вицешампиони на България по стандартни танци за 2020 г. Събитието продължи с много положителни емоции, съпътстващи награждаването на ТОП 3 финалистите във всяка от шестте категории на конкурса и завърши с „Авангардно Nail ART шоу“, което накара гостите на церемонията да погледнат от различен ъгъл на всеки от дванадесетте месеца в годината, представен като комплексно изкуство.

Модели с екстравагантна визия и екстремно дълги нокти с пищни декорации дефилираха на фона на пленяваща музика и завладяващи разкази за вдъхновението на всяка от представените визии. Една допълнителна, тринадесета визия, обобщава цялата отминала година и предизвикателствата, пред които ни изправи.

Авангардни вдъхновения от 12-те месеца на годината, виж в галерията по-долу:

Галерия: Авангардни вдъхновения от 12-те месеца на годината

Виж всички снимки

Освен стълба към успеха, „Годишни награди EMILY“ тази година имаха и кауза. Платените такси за участие бяха дарени в подкрепа на програма „Невидимите супер-майки“ на „Български фонд за жените“.

А ето и кои са ТОП 3 финалистите във всяка от категориите:

В категория „Маникюр“ бяха отличени Елица Енчева (I място), Анна-Мария Цончева (II място) и Ралица Николова (III място).

► В категория „Дизайн маникюр“ оценките от журито и вотът от публиката класираха Анелия Станчева (I място), Елица Енчева (II място) и Анна-Мария Цончева (III място).
 В категория „Педикюр“ местата си поделиха Кристина Начева (I място), Славка Павлова (II място) и Ралица Николова (III място).
В категория „Терапевтичен педикюр“ класирането се определя само и единствено от оценките на ерудирано жури и те подредиха финалистите така - Валентина Димова (I място), Вероника Койчева (II място) и Ганка Симеонова (III място).

► В категория „АРТ кадър“ по традиция финалистите се определят само от вота на публиката. С най-много гласове е проектът на Розита Симеонова (I място), следвана от Кристина Начева (II място) и Десислава Янкова (III място).

► В категория „Салон“ финалисти са Студио за красота "МАЦКИТЕ" (I място), Inspire Beauty Center (II място) и MD BEAUTY EMPIRE (III място).

► Специална награда за ярък дебют в бранша получи KUKLA Beauty salon & Academy, а организаторът сподели, че ако обстоятелствата позволяват, конкурсът ще се проведе и през 2022.