В леглото с Кари, Миранда, Саманта и Шарлот

Ела с нас на гости в спалните на четирите героини от „Сексът и градът“.

 
 

„Сексът и градът“ навърши точно 20 години!!! Даваме ти разрешение да се почувстваш стара... сега!

Ние със сигурност се зачудихме къде са излетели тези 20 години, защото сякаш беше вчера, когато плакахме заедно с Кари, когато Тузара се ожени за друга или се радвахме с Шарлот, когато си осинови дете. Ех, славни времена бяха...

Виж как изглеждат всички герои от сериала в днешно време (галерията долу):

Галерия: Сара Джесика Паркър и oще 10 звезди от...

Виж всички снимки

Както би предположила, всички в офиса на Cosmo религиозно са изгледали всички шест сезона на култовия сериал.

Не само това, но си имаме и книга, посветена на „Сексът и градът“, в която има куп любопитни подробности.

Отгръщаме на стр. 60 и се озоваваме в леглото с Кари, Миранда, Саманта и Шарлот.

Защо спалните на четирите героини изглеждат точно по този начин? Джеръми Конуей, продуктов дизайнер на шоуто, е работил в насока апартаментите на момичетата да отговарят на характерите им, а също и да изглеждат автентични за Ню Йорк. Нека разберем какво се крие зад всяка от спалните им:

►►► 10 факта за "Сексът и градът", за които не си подозирала

Кари

Апартаментът на Кари е местенце, в което всяко момиче е живяло поне веднъж. Идеята още в началото е била героинята да няма отделна спалня. Вместо това, апартаментът представлява една огромна стая, а леглото е отделено с пердета от останалата част за живеене. Гардеробът по-скоро представлява коридор към банята, като вътре има рафтове за всички дрехи на Кари. Гардеробът е и най-важната „стая“ в нейния апартамент. Когато се снима сцена в гардероба, камерата винаги улавя облекла, които Кари вече е носила в предишни серии, за да могат зрителите да почувстват атмосферата по-реалистично.

►►► 7 неща, за които Карди Брадшоу излъга в сериала

Екипът сменя редовно списанията, които виждат пръснати из апартамента, променя местата на книгите и предметите в шкафовете. За реализма допринасят подовете, които са направени от истинско дърво, както и старинния телефон на вилка, който е много типичен за старите апартаменти в Манхатан. Всички снимки на хладилника и библиотеката са на Сара Джесика Паркър. Върху тях са запечатани моментите на най-добрите й приятелки и тези на дъщеря й.

Миранда

Тя е сложен и многопластов персонаж, за това Джеръми Конуей решава да експериментира колкото е възможно повече с дизайна на апартамента й. Когато Миранда купува новия си дом, тя наема дизайнер да направи кухнята й, макар тя самата да не може да готви. Знае само, че е важно да има изрядна кухня. Но спалнята е мястото, което наистина разкрива характера й. Там има прозрачни пердета и изненадващо женствени детайли, като антични бутилки от парфюми, свещи и някои семейни снимки, включително на Синтия Никсън като малка.

►►► 100 незабравима цитата от "Сексът и градът"

Саманта

Според Джеръми Конуей, апартаментът на Саманта е бил лесен за измисляне, тъй като нейната героиня е с много ясен и категоризиран характер още от първия сезон на сериала. Когато се мести в постоянното си жилище (спомняш си, в квартала с травеститите), тя се сдобива с легло на колела. Джеръми решава още, че интериорът на апартамента трябва да напомня на обширно хале – все пак Саманта донякъде е мегаломан. Мястото си има и кухня, която е напълно безсмислена за героинята (освен онзи път, в който двете с гаджето й Мария си сготвиха спагети), отделена от хола с дълъг шкаф с вградена в него мивка. Има врата към банята, но спалнята е отделена от хола само с голяма завеса.

►►► 11 секси урока от Саманта Джоунс

Шарлот

Преди Шарлот да се премести при Трей, тя живее сама и впечатление прави спалнята й, решена изцяло в бял цвят. Когато отиде да живее при съпруга си, на зрителите им беше ясно, че ще има пререкания с Бъни, свекърва й, както и че нейната самостоятелност ще се отрази на интериора на новото жилище. Бъни е в шок, когато идва на гости един ден и вижда, че Шарлот сваля завесите.

►►► 7 безценни любовни съвета от Шарлот Йорк

Що се отнася до стаята за бебето, тя съществува, за да покаже колко отчаяно героинята желае да има дете. В крайна сметка, никоя нормална жена не прави детска стая, преди дори да е забременяла!