В Китай забраниха „еротичното“ ядене на банани

Правителството на Китай постави забрана върху това младите китайки да записват видео как похапват банани.

Китайското правителство забрани да се качват онлайн клипове на момичета, който консумират банани по „еротичен“ начин, съобщава BBC.

Това е един от скорошните опити на властите да спрат „неподходящото и еротично“ онлайн съдържание, обясняват представители от контролираната от правителството телевизия CCTV.

През април тази година, Министерството на културата в Китай започна разследване на няколко онлайн платформи, които според обвиненията са отговорни за разпространяване на порнографски видео клипове, нараняващи обществения морал.

Въпреки старанието на правителството, подобни платформи придобиват все по-голяма популярност в страната. Особено харесвани са онлайн каналите, където млади момичета, често под 18-годишна възраст, забавляват мъжете като пеят китайски песни и си чатят с почитателите.

Решението за забрана на „еротичното“ ядене на банани отприщи вълна от коментари в китайските социални мрежи. Някои от хората са искрено притеснени за участието на малолетни в клиповете. Други са скептични за успешното прилагане на забраната, изразявайки мнение, че сега момичетата ще изберат друг вид храна за начинанията си, например краставици.