В градината на Aura Botanica с прическа на самодива

Астрономическата пролет може и още да не е настъпила, но от Kerastase вече гледат напред към цветното бъдеще на косата.

 
 

Астрономическата пролет може и още да не е настъпила, но от Kerastase вече гледат напред към цветното бъдеще.

Марката покани редакторите да се докоснат до новите попълнения към линията за коса с натурални съставки Aura Botanica. Денят се падна мрачен и дъждовен, но веднага щом стъпихме в офиса на L'Oreal, денят „разцъфна“. Първоначално усетихме изкусително ухание, което се носеше деликатно из въздуха, а после разбрахме откъде идва – очакваше цяла стена, аранжирана от истински екзотични цветя.

Докато ентусиазирано си правехме селфи след селфи, дойде време за глезещия ритуал с допълненията към линията – 4 нови продукта, вдъхновени от силата на природата, които разкриват дивата красота на косата.

Богата мицеларна вана

Богат ароматен шампоан за по-суха и чувствителна коса

Текстурираща вода

За ефект плажни вълни (спрей за употреба със или без сешоар)

Копринено мляко

Дисциплиниращо и изглаждащо мляко

Крем за къдриците

Крем за оформяне на къдрици

Както предишните продукти и тези са с 98% натурални съставки, а към вече познатите мароканско арганово масло и самоанско кокосово масло се прибавят още:

• Амазонско масло от бразилски орех (подхранва без утежнение)

• Амазонско масло от мурмуру (улеснява контрола)

• Екстракт от мексиканско алое (защитава косъма от външни агресии)

• Масло от оризови трици (защитава, придава мекота и блясък)

Фризьорите на Kerastase избраха подходящите продукти за мен – Богатата мицеларна вана (при Kerastase шампоанът се нарича „Вана“, за да припомни, че къпането с него е специално, отпускащо преживяване) и новата Текстурираща вода за плажни къдрици (супер подходяща за лятото!).

Първото впечатление от шампоана – благоуханен разкош! Ароматът е първото, което ме завладя, още преди да съм видяла резултата от измиването в огледалото. Сладките, примамливи нотки наистина превръщат изживяването в нещо специално. Другият голям плюс е действието срещу замърсяване. Шампоанът играе ролята на „щит“ срещу мръсните частици, които волно и многобройно летят из въздуха на града, в който живея – София.

Иска ми се да вярвам, че новите ми бляскави (и вълшебно ухаещи) къдрици съперничат на великолепните цветя в тайната градина на Kerastase!

Експертите на Kerastase използваха Текстуриращата вода, защото тя е по-подходяща за фина коса. Впечатлена съм от спрея по две причини – първо, придава лек обем на кичурите и второ – прави ги да изглеждат по-естествени и „диви“, без да ги втвърдява. Както съм се уверила, прическите тип „току-що станах от леглото“ и „преди малко се върнах от плажа“ са много по-трудни за постигане, отколкото изглеждат. Много държа завършващите ми продукти да има термозащита и този копринен спрей оправдава очакванията ми, тъй като издържа на температури до 230°. Според описанията, той подчертава естествения блясък на чупливите коси, но моята е права и пак мога да се възползвам от предимствата му.

Философията на Aura Botanica

Тя e ясна и категорична: косата заслужава продукти, които не променят, а подчертават естествената й красота. Природата продължава да съблазнява с разкошни текстури, благоуханен фин аромат, устойчива опаковка и ритуали, вдъхновени от спа изживявания.

Добре дошла, Емили!

В световен мащаб лице на Aura Botanica е топмоделът Емили Ратайковски.

Истински привърженик на натуралната красота с 15 милиона последователя в Instagram, които споделят нейното увлечение по природосъобразния и натурален начин на живот, както и философията й, че красотата сама по себе си не е важна, а добива сила само когато е обвързана с кауза и може да променя света, превръщайки го в по-добро място за живот.

В България едни от първите искрени последователки на Aura Botanica бяха топмоделите на Ивет Фешън, заедно със самата Ивета Григорова, които с много вдъхновение говориха за важността на естествената красота и природосъобразния начин на живот, като споделиха интересни моменти от снимките на техния първи календар, посветен на каузата Natural Beauty.