Упражнения за секси стегнато дупе според формата

Ето и 4-те вида женско дупе и най-добрите упражнения за неговата най-добра форма и визия.

 

Всяко дупе може да се поддържа така, че да изглежда апетитно и секси! Но не всички серии упражнения са подходящи за различните форми.

Затова ти предлагаме нашия набор от подходящи упражнения за всяка една форма, за да можеш лесно да избереш подходящите за теб.

14 секси звездни белфита, виж в галерията по-долу:

Галерия: 14 секси звездни белфита

Виж всички снимки

►►► Какво бельо да избереш според твоя тип дупе

Видове дупета:

Квадрат

Подобна форма обикновено носи много преживявания на притежателката си, въпреки че лекарите смятат, че именно тази структура на задните части показва, че имаш забележително здраве, повишена устойчивост на стрес и силен имунитет.

Искаш ли дупето ти да е по-кръгло?

Ето и твоите упражнения за всеки ден:

Легни настрани, протегни се с прибрани крайници (като струна), не извеждай краката напред извън линията на тялото и повдигни горния си крак във вертикално положение. Направи една серия от 10 повдигания на единия крак, а след това същото и с другия.

Постави краката си на разстояние по-широко от раменете, вземи 2 гирички с тегло 1-2 кг за всяка ръка и започни да се накланяш наляво и надясно, повдигайки противоположната ръка нагоре.

Кръг

Щастливка! Природата те е дарила с пропорционално разпределение на тялото. Такъв е и преходът от кръста към бедрата, а и мъжете го смятат за много секси и привличащо. Жените с такава структура на таза са родени, за да раждат. За да поддържаш красотата на фигурата си дълго време, старай се да поддържаш мускулите на дупето си в добра форма!

Упражненията ти за всеки ден:

„Мост“: прави това упражнение, познато още от детството, 5 пъти сутрин и 5 вечер, като се опиташ да задържиш тялото си в най-горната позиция поне за минута.

„Български клек“: вземи гиричките в ръце, върни единия си крак назад и докосни с пръстите си върха на стола, пейката или каквато и да е опора, така че коляното ти почти да се изправи. Прехвърли тежестта върху предния крак и клякай, като се стремиш да поддържаш гърба изправен. Направи по 15 клякания на всеки крак.

Сърце

Много секси форма, която се различава от кръглата, по по-плавния преход от кръста към зоната на дупето. Опасността е, че именно тази структура на глутеалните мускули най-често висва с времето.

Твоите упражнения за напомпване на дупето:

Дълбоки клякания: застани пред огледалото като тялото ти е в профил, за да можеш да се наблюдаваш и да следиш позицията си и клякай... сякаш се опитваш да седнеш на мислен стол зад теб. Важно: коленете не трябва да са напред, бедрото винаги е сторого вертикално, за да бъде правилно изпълнено упражнението. И не огъвай гърба си, дръж го изправен! След като приключиш с това упражнение, направи 20 клякания.

Половин мост: легни на пода, огъни краката си в коленете, а ръцете си сложи под тялото. Повдигни таза си възможно най-високо, без да отлепяш раменете си от пода. Повтори упражнението 25 пъти.

15 снимки, които разкриват истината зад „спортните“ женски фигури, виж в галерията по-долу:

Галерия: 15 снимки, които разкриват истината зад „спортните“ женски...

Виж всички снимки

►►► 7 начина дупето ти да изглежда още по-секси

V-форма

Лекият дефицит на мускулна маса води до резултата, че в долната част на задните части липсва обем. Но това лесно може да „се излекува“.

Ето и подходящият набор упражнения:

Бавен клек: застани в профил до огледалото пак, за да можеш да наблюдаваш и контролираш позицията си, и клякай, сякаш се опитваш да седнеш на въображаем стол зад теб. НО! За разлика от стандартния дълбок клек, сега постави краката си на разстояние по-широко от раменете си, движи се възможно най-бавно и не забравяй да се задържиш за 10 секунди (поне) в най-ниската точка.

Лунги: направи широка стъпка, спусни таза възможно най-ниско, бавно се изправи, направи следваща широка стъпка, спусни таза възможно най-ниско... Може да изпълняваш упражнението както на място, така и с тежест, като основното е поне 15 минути подред да не спираш да правиш упражнението.